• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb bez hnětení
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb bez hnětení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek chlebová mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Pozn. 1: Chleba kyne 8-12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce a nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je uveden čas, který Vám to zabere, abyste se nelekli, že je to moc složité.
2
Pozn. 2: Ani moc nádobí nenaděláte. Budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo jakýkoliv hrnec s poklicí (cca 2 l) vhodný do trouby.
3
Pozn. 3: Jeden chleba včetně el. energie vychází asi na 15,- Kč.
4
Postup:
5
1) Dáme do mísy a nasucho zamícháme mouku, droždí, sůl, kmín (můžeme přidat semínka, cibuli, bylinky, škvarky...).
6
Do zamíchané směsi přilijeme 1,5 hrnku vody (těsto ať je raději trošku hustší, lépe se s ním potom pracuje) a promícháme.
7
Vznikne toto nevzhledné těsto (obr. 1), které zakryjeme utěrkou. Práce 1-2 minuty.
8
Po 8-12 hodinách (obr. 2).
9
2) Těsto vyndáme na pomoučněný vál gumovou stěrkou a roztáhneme na placku (obr. 3) a necháme asi 10 minut odpočnout.
10
3) Těsto přeložíme na třetiny "zvrchu a zespodu" a na třetiny "zleva a zprava" (obr. 4, 5) a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím zapneme troubu na 230°C a dáme do ní předehřát kastrol i s poklicí.
11
4) Přendáme pomocí stěrky a pomoučněné ruky těsto do vyhřátého kastrolu (můžeme opět něčím posypat).
12
Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme poklici a pečeme ještě asi 15 minut (záleží, jak peče trouba, radši to hlídat, doba dopékání může být kratší).
13
5) Přeji dobrou chuť. (obr. 6)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • snowangel | 5. 2. 2015 14:03

    Dělala sem chléb podle tohoto receptu poprvé a musím uznat, že je vynikající :-) málem sem ho snědla celý ještě teplý. Příště ho zkusím s česnekem nebo se škvarkama :-) Teď už mi doma nebude chybět chléb. Děkuju

  • frak | 3. 2. 2015 16:15

    Tak jsem neodolal a pustil se do toho. Ale protože nemám troubu, použil jsem k pečení remosku. Teď už to voní celým bytem, tak doufám, že tak, jak voní, bude i chutnat. Dávám 1.

  • Nartounekv | 28. 9. 2014 13:06

    Chléb je výborný, doporučuji zadělat tužší těsto. Lépe se s ním potom pracuje na válu při překládání a přednášení do formy. Formu nevymávat chleb je pomoučněný z válu, vyklopit jde velice lehce. Přidala jsem vlašské ořechy a budu zkoušet i se škvarky. Mňam...

  • Martis | 22. 4. 2014 14:16

    Chléb se povedl a byl výborný. Už peču další :-)

  • jitka | 24. 1. 2014 19:15

    chleba je výborný, ovšem nevím jestli se má ta pečící mísa vymazává a takky nevím jak zabránit vrchní vzduchové kapse a spodní "sdrclině"

  • koalena | 2. 11. 2013 08:54

    už je v troubě a nemůžu se dočkat. Jen nevím, kdy chleba vyklopit. Až zchladne? Půjde vyklopit když se ničím nevymazává? :-\

  • marjánka | 13. 10. 2013 11:29

    Chléb bez hnětení jsem upekla podle nějakého receptu, který byl podobný tomuto výše. Nyní peču trochu upravený a již jiný péci nebudu. Ráda se podělím: 0,5 l pšeníčné chlebové mouky tmavé,0,5 l žitné chlebové mouky tmavé (obě jsou koupené v Tescu zn. Předměřická),1/2 lžičky drceného kmínu a 1 lžičku mletého kmínu (nejlépe umletý doma), 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička suš. droždí (s vlaštovkou),promícháme a přidáme 0,45 l vody s 1 lžicí octa. Promíchat, těsto je trochu tužší, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou, po 4 hod.promíchat a opět nechat asi 3 hodiny odpočinout. Pak promíchat a hezky posypat polohrubou moukou. Zapnout troubu na 230C a vložit mísu simax i s víkem (na toto množství používám průměr 22 - 24 cm). Když zhasne kontrolka, nechám 15 minut rozpálit mísu. Pak pomocí stěrky těsto překlopím do horké mísy pomoučněnou stranou dolů, posypu drceným kmínem a přiklopím, Dám na spodní rošt a peču 30 minut, pak odklopím, potřu vlažnou vodou a zeslabím troubu na 210C. Peču 20 minut a ještě 2 x potřu během pečení vodou. Po 20 min. troubu vypnu a nechám 5 - 10 minut dojít.Pak opatrně na mřížku a nemůžeme se dočkat, až bude jenom málo vlažný, aby se mohl krájet a neudělal brousek. Zatím chutnal všem, komu jsem dala ochutnat, když upeču ráno, do večera je pryč, nejlepší je namazat mleté škvarky nebo sádlo.

  • hanulka | 27. 8. 2013 14:31

    Chleba bez hneteni jsem pekla je moc dobry. Nikdy nezbyde na druhy den.Davam dva hrnky hladke a jeden hrnek zitne.

  • lestray | 22. 8. 2013 13:26

    bomba chleb, pouzil jsem hrnek celozrnne zitne misto chlebove a je to masakr! vazne kam se hrabe ten kupovany!

  • dotazek | 22. 8. 2013 07:00

    <:-) ahoj, mohu misto chlebove mouky pouzit celozrnnou? diky za odpoved :)

  • Dana | 20. 8. 2013 21:32

    Pekla jsem z více receptů, ale tenhle chlebík je bezkonkurenční :-) Dala jsem 2 lžičky droždí a výsledek je suprový :-)

  • Jarka | 14. 6. 2013 11:21

    Je to nejlepší chleba co znám, málo práce a vím co v něm je, dlouho vydrží měkký.

  • martina | 13. 6. 2013 11:52

    znám - podle mého názoru je to nejlepší chléb dělaný doma. Super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová mouka Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Dietní buchta

Dietní buchta

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Těstoviny s rajčaty a čočkou
Těstoviny s rajčaty a…
40
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
38
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Julia Robertsová vzácně na fotce se všemi dětmi: Podobné jí je jen jedno!

Julia Robertsová vzácně na fotce se všemi dětmi: Podobné jí je jen jedno!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí huspenina
Domácí huspenina
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb bez hnětení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact