• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb bez hnětení
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb bez hnětení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek chlebová mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Pozn. 1: Chleba kyne 8-12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce a nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je uveden čas, který Vám to zabere, abyste se nelekli, že je to moc složité.
2
Pozn. 2: Ani moc nádobí nenaděláte. Budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo jakýkoliv hrnec s poklicí (cca 2 l) vhodný do trouby.
3
Pozn. 3: Jeden chleba včetně el. energie vychází asi na 15,- Kč.
4
Postup:
5
1) Dáme do mísy a nasucho zamícháme mouku, droždí, sůl, kmín (můžeme přidat semínka, cibuli, bylinky, škvarky...).
6
Do zamíchané směsi přilijeme 1,5 hrnku vody (těsto ať je raději trošku hustší, lépe se s ním potom pracuje) a promícháme.
7
Vznikne toto nevzhledné těsto (obr. 1), které zakryjeme utěrkou. Práce 1-2 minuty.
8
Po 8-12 hodinách (obr. 2).
9
2) Těsto vyndáme na pomoučněný vál gumovou stěrkou a roztáhneme na placku (obr. 3) a necháme asi 10 minut odpočnout.
10
3) Těsto přeložíme na třetiny "zvrchu a zespodu" a na třetiny "zleva a zprava" (obr. 4, 5) a necháme 30 minut odpočívat. Mezitím zapneme troubu na 230°C a dáme do ní předehřát kastrol i s poklicí.
11
4) Přendáme pomocí stěrky a pomoučněné ruky těsto do vyhřátého kastrolu (můžeme opět něčím posypat).
12
Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme poklici a pečeme ještě asi 15 minut (záleží, jak peče trouba, radši to hlídat, doba dopékání může být kratší).
13
5) Přeji dobrou chuť. (obr. 6)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • snowangel | 5. 2. 2015 14:03

    Dělala sem chléb podle tohoto receptu poprvé a musím uznat, že je vynikající :-) málem sem ho snědla celý ještě teplý. Příště ho zkusím s česnekem nebo se škvarkama :-) Teď už mi doma nebude chybět chléb. Děkuju

  • frak | 3. 2. 2015 16:15

    Tak jsem neodolal a pustil se do toho. Ale protože nemám troubu, použil jsem k pečení remosku. Teď už to voní celým bytem, tak doufám, že tak, jak voní, bude i chutnat. Dávám 1.

  • Nartounekv | 28. 9. 2014 13:06

    Chléb je výborný, doporučuji zadělat tužší těsto. Lépe se s ním potom pracuje na válu při překládání a přednášení do formy. Formu nevymávat chleb je pomoučněný z válu, vyklopit jde velice lehce. Přidala jsem vlašské ořechy a budu zkoušet i se škvarky. Mňam...

  • Martis | 22. 4. 2014 14:16

    Chléb se povedl a byl výborný. Už peču další :-)

  • jitka | 24. 1. 2014 19:15

    chleba je výborný, ovšem nevím jestli se má ta pečící mísa vymazává a takky nevím jak zabránit vrchní vzduchové kapse a spodní "sdrclině"

  • koalena | 2. 11. 2013 08:54

    už je v troubě a nemůžu se dočkat. Jen nevím, kdy chleba vyklopit. Až zchladne? Půjde vyklopit když se ničím nevymazává? :-\

  • marjánka | 13. 10. 2013 11:29

    Chléb bez hnětení jsem upekla podle nějakého receptu, který byl podobný tomuto výše. Nyní peču trochu upravený a již jiný péci nebudu. Ráda se podělím: 0,5 l pšeníčné chlebové mouky tmavé,0,5 l žitné chlebové mouky tmavé (obě jsou koupené v Tescu zn. Předměřická),1/2 lžičky drceného kmínu a 1 lžičku mletého kmínu (nejlépe umletý doma), 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička suš. droždí (s vlaštovkou),promícháme a přidáme 0,45 l vody s 1 lžicí octa. Promíchat, těsto je trochu tužší, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou, po 4 hod.promíchat a opět nechat asi 3 hodiny odpočinout. Pak promíchat a hezky posypat polohrubou moukou. Zapnout troubu na 230C a vložit mísu simax i s víkem (na toto množství používám průměr 22 - 24 cm). Když zhasne kontrolka, nechám 15 minut rozpálit mísu. Pak pomocí stěrky těsto překlopím do horké mísy pomoučněnou stranou dolů, posypu drceným kmínem a přiklopím, Dám na spodní rošt a peču 30 minut, pak odklopím, potřu vlažnou vodou a zeslabím troubu na 210C. Peču 20 minut a ještě 2 x potřu během pečení vodou. Po 20 min. troubu vypnu a nechám 5 - 10 minut dojít.Pak opatrně na mřížku a nemůžeme se dočkat, až bude jenom málo vlažný, aby se mohl krájet a neudělal brousek. Zatím chutnal všem, komu jsem dala ochutnat, když upeču ráno, do večera je pryč, nejlepší je namazat mleté škvarky nebo sádlo.

  • hanulka | 27. 8. 2013 14:31

    Chleba bez hneteni jsem pekla je moc dobry. Nikdy nezbyde na druhy den.Davam dva hrnky hladke a jeden hrnek zitne.

  • lestray | 22. 8. 2013 13:26

    bomba chleb, pouzil jsem hrnek celozrnne zitne misto chlebove a je to masakr! vazne kam se hrabe ten kupovany!

  • dotazek | 22. 8. 2013 07:00

    <:-) ahoj, mohu misto chlebove mouky pouzit celozrnnou? diky za odpoved :)

  • Dana | 20. 8. 2013 21:32

    Pekla jsem z více receptů, ale tenhle chlebík je bezkonkurenční :-) Dala jsem 2 lžičky droždí a výsledek je suprový :-)

  • Jarka | 14. 6. 2013 11:21

    Je to nejlepší chleba co znám, málo práce a vím co v něm je, dlouho vydrží měkký.

  • martina | 13. 6. 2013 11:52

    znám - podle mého názoru je to nejlepší chléb dělaný doma. Super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová mouka Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Dort srdce

Dort srdce

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

276
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
245
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
105
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
102
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
56
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný …

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí huspenina
Domácí huspenina
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb bez hnětení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact