Brambory řádně omyjeme a očistíme. Rozkrájíme je asi na dva milimetry tlusté plátky a rovnou je vkládáme do misky se studenou vodou. Pak brambory několikrát propláchneme, abychom se zbavili nežádoucího škrobu. Proplachujeme tedy do té doby, dokud voda není zcela čistá.
2
Pak si plátky vyskládáme na utěrku či ubrousek a jemně vysušíme. Decentně zakápneme olivovým olejem a dle chuti osolíme.
3
Přesypeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 200 stupňů,
4
do zlatova. Mělo by to trvat asi 30 minut.
5
Láďa Hruška předvedl i druhý postup, trošku zdravější, bez použití oleje.
6
Nakrájené, propláchnuté a osolené brambůrky dáme tentokrát na talíř, a vložíme do mikrovlnné trouby na plný výkon. Kolem 5ti minut by mělo stačit, poznáte ochutnáním :)