ks
uzenina
-může být klobáska, buřtík, špekáček, točeňák..prostě cokoliv
1
ks
rozšlehané vejce
1
lžíce
sádlo
1
balení
majoránka
-k vaření stačí tak 1/3 balení
Postup přípravy receptu
1
-Oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistím a celer nastrouhám nahrubo (pozn.: může být i mrkev nastrouhaná). Mrkev si nakrájíte na kolečka a pár koleček petržele si nakrájíte na malé kostičky.
2
-Suroviny hodíte do 1-1,5 l vody (pozn.: vlažné), osolíte, opepříte, dáte kmín, majoránku, bujón, sádlo a vaříte.
3
-V mezičase si nastrouhám celou cihlu sýru, očistím česnek a nachystám ho do lisu.
4
-Až jsou brambory téměř měkké, dám rozšlehané vajíčko, uzeninu a nalisuji česnek, poté povařím. HOTOVO ♥
5
-při servírování nezapomeňte dát do misky nastrouhaný sýr!
6
Já osobně miluji česnek, takže dávám třeba 8 stroužků na zvýraznění chuti :)