• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnný chléb

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • 2
      voda
    • 0,30
      l pivo
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      lžíce sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 50
      g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a posypeme slunečnicovým nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut, potom zmírníme na 175 °C a pečeme 45 minut.
2
Na dno trouby dejte kastrůlek s vodou, chleba bude vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvído | 4. 4. 2013 20:06

    To ale vůbec není celozrnný chléb. Jednak žitná chlebová mouka neznamená že je celozrnná, a navíc celozrnným pečivem se podle vyhlášky můžou nazývat výrobky které obsahují min. 80% celozrnné mouky. Takto i lidé utrácí zbytečně peníze v obchodě. Zaplatí za tmavý, nebo žitný rohlík i 8 Kč, a on má výživovou hodnotu jako ten za 1,5 Kč - http://magazin.sluvko.cz/myty-o-celozrnnem-pecivu/

  • Monika82 | 21. 5. 2011 12:51

    Ahoj,prosím tě,jak je to mysleno s tou vodou,to 2 je co,sklenice nebo 2 dcl?

  • Zdeňka Ž | 19. 4. 2009 23:24

    Ať už se chleba jmenuje jakkoliv, je super! připomíná mi dobrý český chléb :)

  • Majka Přidalová | 15. 5. 2007 15:25

    S těstem se výborně pracovalo, část celozrnné pšeničné mouky jsem nahradila moukou grahamovou a vůbec to nevadilo. Ovšem pivní odér je dost výrazný a mladší děti mi jej odmítly jíst, divně jim prý chutná. je pravda, že pivo tam jde cítit poměrně hodně a sladký nátěr se na chleba příliš použít nedá.Ale mě chutná.

  • Anonym | 19. 3. 2007 13:47

    nejak tu postradam tu celozrnou slozku chleba...

  • jaja13 | 4. 2. 2007 10:18

    Prosím, podle čeho se ten chleba jmenuje celozrnný. Žádnou celozrnnou mouku tam nevidím.

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:04

    Fantastické, dlouho se snažím upéct opravdu dobrý celozrnný chléb a tohle je fakt super recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Banánové placičky

Banánové placičky

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

15
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
14
Vepřová játra obalovaná
Vepřová játra obalovaná
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact