• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnný chléb

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • 2
      voda
    • 0,30
      l pivo
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      lžíce sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 50
      g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a posypeme slunečnicovým nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut, potom zmírníme na 175 °C a pečeme 45 minut.
2
Na dno trouby dejte kastrůlek s vodou, chleba bude vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvído | 4. 4. 2013 20:06

    To ale vůbec není celozrnný chléb. Jednak žitná chlebová mouka neznamená že je celozrnná, a navíc celozrnným pečivem se podle vyhlášky můžou nazývat výrobky které obsahují min. 80% celozrnné mouky. Takto i lidé utrácí zbytečně peníze v obchodě. Zaplatí za tmavý, nebo žitný rohlík i 8 Kč, a on má výživovou hodnotu jako ten za 1,5 Kč - http://magazin.sluvko.cz/myty-o-celozrnnem-pecivu/

  • Monika82 | 21. 5. 2011 12:51

    Ahoj,prosím tě,jak je to mysleno s tou vodou,to 2 je co,sklenice nebo 2 dcl?

  • Zdeňka Ž | 19. 4. 2009 23:24

    Ať už se chleba jmenuje jakkoliv, je super! připomíná mi dobrý český chléb :)

  • Majka Přidalová | 15. 5. 2007 15:25

    S těstem se výborně pracovalo, část celozrnné pšeničné mouky jsem nahradila moukou grahamovou a vůbec to nevadilo. Ovšem pivní odér je dost výrazný a mladší děti mi jej odmítly jíst, divně jim prý chutná. je pravda, že pivo tam jde cítit poměrně hodně a sladký nátěr se na chleba příliš použít nedá.Ale mě chutná.

  • Anonym | 19. 3. 2007 13:47

    nejak tu postradam tu celozrnou slozku chleba...

  • jaja13 | 4. 2. 2007 10:18

    Prosím, podle čeho se ten chleba jmenuje celozrnný. Žádnou celozrnnou mouku tam nevidím.

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:04

    Fantastické, dlouho se snažím upéct opravdu dobrý celozrnný chléb a tohle je fakt super recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

87
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky,…
87
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se…
84
Špenátové palačinky s houbovou náplní
Špenátové palačinky s…
59
Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Špenátové těstoviny se…
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact