• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnný chléb

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • 2
      voda
    • 0,30
      l pivo
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      lžíce sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 50
      g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a posypeme slunečnicovým nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C 15 minut, potom zmírníme na 175 °C a pečeme 45 minut.
2
Na dno trouby dejte kastrůlek s vodou, chleba bude vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvído | 4. 4. 2013 20:06

    To ale vůbec není celozrnný chléb. Jednak žitná chlebová mouka neznamená že je celozrnná, a navíc celozrnným pečivem se podle vyhlášky můžou nazývat výrobky které obsahují min. 80% celozrnné mouky. Takto i lidé utrácí zbytečně peníze v obchodě. Zaplatí za tmavý, nebo žitný rohlík i 8 Kč, a on má výživovou hodnotu jako ten za 1,5 Kč - http://magazin.sluvko.cz/myty-o-celozrnnem-pecivu/

  • Monika82 | 21. 5. 2011 12:51

    Ahoj,prosím tě,jak je to mysleno s tou vodou,to 2 je co,sklenice nebo 2 dcl?

  • Zdeňka Ž | 19. 4. 2009 23:24

    Ať už se chleba jmenuje jakkoliv, je super! připomíná mi dobrý český chléb :)

  • Majka Přidalová | 15. 5. 2007 15:25

    S těstem se výborně pracovalo, část celozrnné pšeničné mouky jsem nahradila moukou grahamovou a vůbec to nevadilo. Ovšem pivní odér je dost výrazný a mladší děti mi jej odmítly jíst, divně jim prý chutná. je pravda, že pivo tam jde cítit poměrně hodně a sladký nátěr se na chleba příliš použít nedá.Ale mě chutná.

  • Anonym | 19. 3. 2007 13:47

    nejak tu postradam tu celozrnou slozku chleba...

  • jaja13 | 4. 2. 2007 10:18

    Prosím, podle čeho se ten chleba jmenuje celozrnný. Žádnou celozrnnou mouku tam nevidím.

  • Anonym | 2. 2. 2007 21:04

    Fantastické, dlouho se snažím upéct opravdu dobrý celozrnný chléb a tohle je fakt super recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Slunečnicová semínka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
22
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

Miley Cyrusová slaví milník: Pět let střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact