• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnné pečivo

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnné pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce lněná semínka nahrubo pomletá
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce sezam
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • vlažná voda na zadělání

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
2
Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.
3
Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Geri | 22. 5. 2016 12:17

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  • Vít Rýznar | 17. 11. 2015 21:02

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  • Otrok | 10. 4. 2014 19:53

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  • Bert | 11. 6. 2013 20:05

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  • Vlaďka Dary | 17. 2. 2008 21:39

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

  • Jana Maňásková | 14. 2. 2008 12:14

    Zdá se, že to může být dobrý recept. Chybí mě ale množství vody - aspoň orieantačně. A ještě jeden dotaz, můžu použít i sušené droždí, když ano, tak kolik? Ráda bych ho vyzkoušela. Předem děkuji Jana.

  • Vlaďka D. | 24. 1. 2008 14:57

    ...asi 25 minut

  • Radka | 20. 1. 2008 14:15

    Jak dlouho peceme???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Ovesné vločky Rostlinný olej Sezam Slunečnicová semínka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

147
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s…
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
34
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact