• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnné pečivo

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnné pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce lněná semínka nahrubo pomletá
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce sezam
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • vlažná voda na zadělání

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
2
Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.
3
Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Geri | 22. 5. 2016 12:17

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  • Vít Rýznar | 17. 11. 2015 21:02

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  • Otrok | 10. 4. 2014 19:53

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  • Bert | 11. 6. 2013 20:05

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  • Vlaďka Dary | 17. 2. 2008 21:39

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

  • Jana Maňásková | 14. 2. 2008 12:14

    Zdá se, že to může být dobrý recept. Chybí mě ale množství vody - aspoň orieantačně. A ještě jeden dotaz, můžu použít i sušené droždí, když ano, tak kolik? Ráda bych ho vyzkoušela. Předem děkuji Jana.

  • Vlaďka D. | 24. 1. 2008 14:57

    ...asi 25 minut

  • Radka | 20. 1. 2008 14:15

    Jak dlouho peceme???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Ovesné vločky Rostlinný olej Sezam Slunečnicová semínka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
38
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact