• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Domácí celozrnné pečivo

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí celozrnné pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce lněná semínka nahrubo pomletá
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce sezam
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • vlažná voda na zadělání

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
2
Připravíme dva plechy vyložené pečícím papírem a pak už jen lžící nabíráme těsto a tvarujeme bochánky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak už je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C a ke konci pečení teplotu stáhneme na 150 °C.
3
Nejlepší je jíst tohle pečivo dokud je čerstvě upečené. Druhý den je též dobré, ale už je na něm znát, že jsou v něm kvasnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Geri | 22. 5. 2016 12:17

    Ano, také mě velmi vadí udávaný název celozrnné. Je to klamání jak z Lidlu :-)

  • Vít Rýznar | 17. 11. 2015 21:02

    A nevadí Vám tak náhodou, že to není celozrnné pečivo? Celozrnné pečivo je taskové, ve kterém je použito více než 80% celozrnných mouk. Vy jich máte jen 40%. Změňte si laskavě název prosím .... :-P

  • Otrok | 10. 4. 2014 19:53

    Dobrý nápad jen jsem to trochu doladil - Místo pšenice jsem dal žitnou celozrnnou mouku, 5 lžic oleje,lžíci octa to srazí ty kvasnice,lžíci kmínu,vody polovinu objemu mouky ,vločky jsem vynechal. Rozděleno na 9 kousků aby se to vešlo na jeden plech se to peklo při 220 stupních 30 minut .

  • Bert | 11. 6. 2013 20:05

    Uz se to pece, mnam mnam. :-| .

  • Vlaďka Dary | 17. 2. 2008 21:39

    Vodu dávám do půllitrovém hrnku a přilévám podle potřeby...Sušené droždí použít můžete,množství odhaduju na cca 10g.

  • Jana Maňásková | 14. 2. 2008 12:14

    Zdá se, že to může být dobrý recept. Chybí mě ale množství vody - aspoň orieantačně. A ještě jeden dotaz, můžu použít i sušené droždí, když ano, tak kolik? Ráda bych ho vyzkoušela. Předem děkuji Jana.

  • Vlaďka D. | 24. 1. 2008 14:57

    ...asi 25 minut

  • Radka | 20. 1. 2008 14:15

    Jak dlouho peceme???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Hladká mouka Lněná semínka Ovesné vločky Rostlinný olej Sezam Slunečnicová semínka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Tzaziky

Tzaziky

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

81
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
72
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
53
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
51
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Domácí celozrnné pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact