Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
2
Ze zbylé mouky, krupicového a vanilkového cukru, mléka, 100 g rozpuštěného másla, vzešlého kvásku, vajec, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
Pekáček vymažeme částí zbylého rozpuštěného másla. Z těsta vyválíme na moukou poprášeném válu válečky o průměru cca 3 cm. Nakrájíme je na buchtičky a naskládáme vedle sebe do formy. Buchtičky potřeme zbylým rozpuštěným máslem a necháme ještě cca 20 minut kynout. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 28 minut dozlatova.
Mezitím připravíme krém. Mléko s polovinou krupicového a vanilkového cukru a škrobem přivedeme k varu, za stálého míchání povaříme cca 2 minuty. Žloutky šleháme se zbylými cukry cca 2 minuty nad horkou vodní lázní, poté do nich zašleháme mléčnou směs a rum. Nakonec vmícháme smetanu. Buchtičky rozdělíme na talíře a podáváme přelité krémem.