Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián - v této směsi brambory obalíme nebo je protřepeme v sáčku, aby je tato směs rovnoměrně pokrývala.
2
Brambory vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě 40 minut dozlatova, aby byly křupavé, občas je obrátíme.
Take delam podobny recept, brambory krajim na kostky, pridavam nakrajenou cibuli a delam jednoduse jen s vetsim mnozstvim strouhanky, osolene a opeprene. Davam na velky plech v jedne vrstve, jsou tak pekne opecene a nemusi se prevracet.
Apina Hrbek
|16. 4. 2009 15:21
Pane Gurgulaku, pul lzicky umleteho rimskeho kminu na 1 kg brambor neni vubec prehnane mnozstvi. Casto s nim varim a tak vim co cem mluvim. Pokud byste stali o to aby kmin byl jeste vonavejsi, lehce ho pred umletim oprazte na suche panvi.Mimochodem, brambory vypadaji velmi lakave a udelam je dnes k veceri.
Ingrid Poslušná
|16. 4. 2009 09:15
Lidi pojmenujte si to jak chcete.Autor se chce s vama podelit o recept a je to jen na vas jestli si ho prectete a uvarite....:-)
Helena Stříbrná
|6. 10. 2008 08:32
Název asi nevystihuje recept. Hranolky nejsou osminky brambor a upravují se jinak.
Ostružina Lesní
|5. 10. 2008 21:33
Takhle dělám americké brambory, akorát koření používám jiné.
Hana Lorencová
|5. 10. 2008 21:05
Pane Garguláku, vy jste mě úplně zaskočil... vaše recepty jsou neodzkoušené...?!
Hana Lorencová
|5. 10. 2008 21:04
Pro Vava - pokud myslíte, nechám to na vás, můžete si je pojmenovat i jinak. :-)))
Oldřich Gargulák
|5. 10. 2008 20:11
K dávkování římského kmínu radím zaujmout opatrný, ale opravdu velmi opatrný přístup...Hano, opravdu to máte odzkoušeno? Půl lžičky? A ještě mletý?
Vava -
|5. 10. 2008 19:38
Myslím, že toto nejsou hranolky, ale americké brambory.