Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou polovinou vanilkového cukru, poté do mísy vložíme bílky společně s obsahem vanilkových lusků. Vše vyšleháme do sněhu. Po vyšlehání sníh vkládáme do vyšších zapékacích mističek a do každé porce přidáme lžíci rozmačkaných banánů s cukrem a citrónem. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
2
Tip: nebojte se suflé zpracovat i v jiných chuťových variantách, než je sladká. Doporučujeme vyzkoušet tento pokrm např. s přídavky chilli, různých bylinek a nebo suflé připravit naslano, jako netradiční přílohu.
Tak nevím co jsem udělala špatně, ale skončilo to celé v koši :-X Jednak mi to z misek vyteklo a zasvinilo celý plech - doporučuji naplnit misky jen do půlky. No a po vytažení sníh slehl a udělala se z něho málá zdrclina co nebyla k jídlu. :-(