Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přídáme mleté maso. Když je maso hotové, přidáme rýži a ještě asi půl min. smažíme. Mezitím vyčistíme papriky - sejmeme vršky a vydlabeme vnitřky.
2
Papriky naplníme připravenou směsí a klademe na pekáč. Poté vše zalijeme vodou tak, aby byly papriky na půl ponořené ve vodě. Pečeme v troubě na 180 °C asi 1-1,5 hodiny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
michala
|10. 10. 2011 13:54
to je pravdA i lilek se plni proste vse co mate doma za zeleninu :D ;-)
Marketa
|16. 8. 2011 08:48
Taky se musim autorky zastat. Ziju v Turecku a je to opravdu tak. Dolma je jakakoliv plnena zelenina. At uz je to paprika, rajce, nebo vinne listy. Pohov, pratele :-)
Sahrazad
|11. 5. 2007 12:09
Musím se zastat autorky receptu dolma se v ázerbájdžánské i turecké kuchyni nazývá v podstatě všechna zelenina co se plní - vinné listy jsou nejrozšířenější, ale také papriky, rajčata, baklažány, zelné listy, jablka, houby atd. Jen bych poopravila název na dolma z paprik.
Gábina
|21. 11. 2006 11:52
Anonyme, to je listí hroznového vína
Anonym
|20. 11. 2006 22:24
Co to je "listí hrozného"? Že by zelí?
Lejla Musajeva
|19. 11. 2006 23:09
to vůbec není dolma. Dolmu připravujeme z listí hrozného. Mleté maso smícháme s nakrajenou cibuli a rýží, přidáme sůl a krajený čerstvý kopr a ještě trochu sušené maty. Pak přípravenou směs klademe malými porcemi do listí hrozného a balíme. Dolmy vyložíme do kastrolu a zalejeme vodou. Vaříme 40 minut. Dolma je od turkického slova "doldurmag", co znamená naplnovat