• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
Napište svůj komentář k receptu

Dokonalý sendvič na 100 chutí

autor: Dormantor
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonalý sendvič na 100 chutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Sendvič:
    • 4
      ks houska
    • 4
      ks kuřecí maso Bez kostí
    • 4
      plátek salát Iceberg nebo ledového salátu
    • 8
      plátek rajčata
    • omáčka Ďábelská nebo barbecue majonéza
    • tatarská omáčka (Nejlépe Hellmans)
    • 4
      plátek sýr čedar
  • Obal:
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • sůl Podle chuti
  • Koření (recept na 3/4 hrnku):
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      lžíce šalvěj
    • 1
      lžíce zázvor
    • majoránka 1 a 1/2 lžičky
    • tymián 1 a1/2 lžičky
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce petrželka Sušená
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžička muškátový oříšek Není nutné
    • 1
      lžíce cibulová sůl Cibulová
    • 1
      lžíce česneková sůl
    • 2
      lžíce drůbeží vývar V prášku nebo 4 rozdrcené vývarové kostky
    • 1
      balíček rajčatová polévka Knorr nebo Lipton
  • Ostatní:
    • 4
      hrnek rostlinný olej
    • kukuřičné lupínky Drcené
    • brambůrky (chipsy) (Nejlépe Bohemia paprikové)

Postup přípravy receptu

1
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření na 250 ml mouky. Skladujeme v dobře uzavřené skleničce.
2
**Příprava masa:** namočíme kuřecí dílky do studené, osolené vody. Dáme do chladničky na 1 hodinu. Vyjmeme, osušíme a posypeme směsí koření a bylinek.
3
**Příprava obalu:** v malé misce smícháme vejce s mlékem. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl podle chuti. Vytvoříme strouhanku z brambůrků a kukuřičných lupínků (na 100 g brambůrků připadá 75 g kukuřičných lupínků).
4
**Příprava řízku:** rozehřejeme olej na 200 °C, nejlépe ve fritovacím hrnci. Kousky kuřete namočíme do vejce s mlékem, poté do mouky s kořením, znovu do vejce s mlékem a nakonec do strouhanky. Obalené kousky poskládáme na talíř a necháme je stát 5 min. před smažením. Postupně smažíme kousky kuřete (tak, aby nebyly v oleji namačkané), až po propíchnutí vidličkou z nich vytéká čirá šťáva a na povrchu jsou křupavá a zlatově hnědá. Po vyjmutí z fritovacího hrnce je osušíme na papírovém ubrousku, položeném na kuchyňské mřížce.
5
Příprava sendviče: rozřízneme housky napůl, vložíme do nich kuřecí řízky, na které položíme sýrové plátky. Sýr můžeme předtím vložit do mikrovlnky na 1 min., aby se roztekl. Nyní je třeba dodržet následující pořadí přílohy v sendviči (jmenováno odshora dolů): horní vrstva housky, tatarská majonéza, salát iceberg, rajče (dva plátky do každého sendviče), sýr Cheddar, řízek, barbecue majonéza (nebo ďábelská omáčka), dolní vrstva housky.
6
Můžeme podávat s hranolkami nebo americkými bramborami, nejčastěji samotný sendvič v papírovém ubrousku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 5. 11. 2008 16:12

    Včera jsem vyzkoušela jen ty řízečky. Obal je opravdu krásně křupavý a pikantní. Já bych ale příště ubrala množství cukru ze směsi koření.

  • katka kajzarova | 1. 11. 2008 20:21

    Vypadá to jak v KFC kuřecí v tortile, ale ochutnám možná chuť bude jiná a zas tak složité to není navíc namíchané koření lze použít i na obyčejné řízky

  • Lenka H. | 31. 10. 2008 10:46

    Jako inspirace na dobře kořeněné smažené kuřecí kousky je to skvělé. A kompletní sendvič jistě bude dokonalý. Jen nevím, jak by se sýr roztavený v mikrovlnce aplikoval na to maso? Jestli budou kousky ještě teplé, sýr se na nich trochu rozpustí i tak...

  • Jarka O. | 31. 10. 2008 09:52

    Mně se to až tak složité nezdá, spíš složitě popsané...když máte koření i vše ostatní připravené předem, bude to ve finále rychlejší a jednodušší než hamburgry, ne? A chuťově asi také lepší, ačkoliv nic proti hamburgrům ;-)

  • Ivana Císařová | 31. 10. 2008 07:21

    Jak dělo nebo jako letadlovej motor. A padne na to kus výplaty.... A pak o tom člověk dělá půl dne.....

  • Simča Sládková | 30. 10. 2008 23:56

    Tedy to je složité jak dělo.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Česneková sůl Cibulová sůl Drůbeží vývar Hnědý cukr Houska Kukuřičné lupínky Kuřecí maso Majoránka Mléko Mletá paprika Muškátový oříšek Omáčka Oregáno Pepř mletý Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Rajčatová polévka Rostlinný olej Rozmarýn Salát Šalvěj Sůl Sýr Čedar Tatarská omáčka Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Králičí ragú

Králičí ragú

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

224
Buřty na pivě
Buřty na pivě
75
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
64
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
50
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
43
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact