• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová pečeně je na první pohled velice pěkný kousek masa. Bývá i cenově přijatelná, ale může být trochu oříšek ji připravit tak, aby zůstala šťavnatá. Upečte ji tak, abyste si opravdu pochutnali. Do pekáče k masu můžete přidat i zeleninu nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou.

Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

4 porce
    • 1,20
      kg vepřová pečeně v celku, bez kosti
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžička tymián
    • olej
    • 150
      ml vývar masový
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pečeni nikdy nezbavujte tukového krytí. Naopak ho nožem nařízněte do mřížky a dávejte pozor, abyste neprořízli maso. Pak pečeni osolte a sůl prsty důkladně vetřete do masa. Osolenou pečeni svažte kuchyňským provázkem - maso se bude rovnoměrněji propékat.
2
Rozehřejte pánev, nalijte do ní olej a maso ze všech stran zprudka orestujte. Na otáčení masa použijte pinzetu. Do masa nikdy nepíchejte vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Orestované maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do pánve nyní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Přisypte tymián, přilijte vývar a vařečkou odškrábněte výpek z pánve.
4
Do pekáčku přendejte orestovanou cibuli, na ni položte maso a přelijte výpekem. Maso pečte odkryté v troubě předehřáté na 120 °C (horní, dolní ohřev) 70 minut (počítejte, že každých 100 g masa navíc potřebuje cca 10 minut navíc a stejně tak naopak, pokud máte menší kousek).

RADA: Jak udělat pečeni s dokonalou zlatavou kůrkou?

5
Hotovou vepřovou pečeni nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
37
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
Domácí  chléb
Domácí chléb
Domácí (plněné) rohlíky
Domácí (plněné) rohlíky
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact