Na oleji osmahneme cibuli a česnek, po chvíli přidáme kmín a nadrobno nakrájenou nebo ještě lépe nastrouhanou zeleninu. Lehce osolíme, přidáme půl lžičky od každého koření a dusíme do měkka. Ke konci vložíme na minutu prohřát čočku a balkánský sýr. Je to vynikající, plné zeleniny a zdravé.
Jediná ingredience, která mi chyběla, byl balkánský sýr. Použila jsem proto jiný sýr. Je to výborné i tak. Právě si na tom pochutnávám. S balkánem to musí být ještě lepší.
Ladia -
|27. 10. 2009 21:34
Souhlasím, že luštěniny z konzervy jsou poměrně dobré a rychle připravené. Jen bych tento pokrm neoznačila za zdravé jídlo...
Jarka O.
|27. 10. 2009 20:22
Tak já to nechám, až budeme doma jenom s holkama, je pravda, že můj muž by tohle asi neocenil :-)
Táňa Lišková
|27. 10. 2009 19:43
Taky jsem jii mela z konzervy poprve, ale je vyborna.. Tak doufam ze s receptem uspejete - chlapi asi moc neoceni, ale mne to chutnalo :)
Jarka O.
|27. 10. 2009 19:37
Já luštěniny z konzervy nezavrhuju, je to rychlovka...využívám ale hlavně fazole, cizrnu a sóju, které se normálně musí dlouho vařit...je pravda, že čočka je vařená rychle. V nějakém záchvatu jsem ale nedávno koupila právě konzervu čočky a od té doby pořád přemýšlím, co si s ní počnu :-)) Tak dík za tip ;-)
Di -
|27. 10. 2009 18:51
Zdravé z konzervy? Vždyť není nic snadnějšího než si čočku uvařit!