RADA: Míša řezy krok za krokem
Výborný nadýchaný perník, který vydrží vláčný několik dní. Jak psal někdo v komentářích s tím medem, tak jsem se nechala inspirovat a místo 300 g cukru jsem dala 200 g cukru a 3 lžíce medu + trošku skořice navíc a lepší perník jsem nikdy nepekla ani od nikoho neochutnala. Moc děkuju
dnes jsem zkoušela a je to moc dobrá a jednoduchá buchta,určitě budu dělat častěji :-) ,pekla jsem na 190 stupňů 30 minut v horkovzdušné troubě,zkoušela jsem špejlí, jestlu už je upečená
Perfektní
Výbornej! Doporučuju. Dávám jedničku s hvězdičkou ;-)
Vynikající, jiný perník už nedělám ;-)
zkouším.. komentáře vypadají skvěle, tak uvidííme :-)
Úžasný .. děkuji za recept <3
Úžasný .. děkuji za recept <3
Úžasný .. děkuji za recept <3
Luxusni. Neni suchý a je krasne nadychany. Doporučuji ;-)
Dobrý den. Recept výborný, jen mi poraďte, prosím, co dělám špatně, když mi perník po nějaké době pečení vždy praskne. Děkuji.
Recept výborný, jen mi poraďte, co dělám špatně, že mi při pečení po určité době nahoře praskne? Děkuji.
Recept výborný, jen mi poraďte, co dělám špatně, že mi při pečení po určité době nahoře praskne? Děkuji.
Nedoporučuji dělat z poloviční dávky,hrozí,že budete dělat 3x za sebou,než se rodinka zasytí (jako u mě).meruńkový džem jsem dala do těsta,dvě lžíce i na poloviční množství,polila čokoládou a posypala mandlovými plátky. Luxusní :-)
Peču už poněkolikátý a můžu se po něm utlouct. :-) Je skoro jako od maminky. Jen polevu dělám citrónovou, roztíranou na marmeládu.
Peču už poněkolikátý a můžu se po něm utlouct. :-) Je skoro jako od maminky. Jen polevu dělám citrónovou, roztíranou na marmeládu.
Dělám již poněkolikáté a je to opravdová mňamka!! jednoducý a opravdu suprový recept.
A že je to cizinka vás nenapadlo? Styďte se.
Vyborny!! Udelala jsem ho z pul davky do formy na kolac, dala jsem si tu pracia po vychladnuti rozrizla a namazala a slepeny polila navrch cokoladou. ;-)
krásně vláčný, chuťově výborný... pěkně vyskočil - žádná podrážka jen jsem dala na plech, ne do pekáčku a těsta jsem udělala o třetinu víc...
Slyšela jsem, že někdo místo mléka dává čaj do perníku, neumím si to představit, nezkoušel to někdo??? :-\
Výborný perník. Marmeládu jsem dala do těsta a přidala jsem hrozinky v rumu a kandované ovoce. Je nádherně vláčný a nadýchaný.
Vynikající perník,který není vůbec suchý .Nevim zda marmeláda měla přijít i do těsta,ale já jí tam dala a pak jsem ho i promazala.Moc dobrý :-P
Dobrý den, paní Marie, já nejdřív smíchám sypké věci, aby se dobře rozmíchal prášek do perníku a soda (dnes jsem sodu nedávala - nemám :-) ), peču v předehřáté troubě na 180 °C a zkouším špejlí, když se nelepí na špejli, tak je hotový. A tenhle je moc dobrý. Přeju dobrou chuť.
Moc prosim na kolik stupnu a jak dlouho mam pect? A jeste bych potrebovala poradit, jak to udelat aby mi pernik i po upeceni zustal nadychany? Pekla jsem uz nekolik perniku a vetsinou mi vzdy pekne v roube nabehl ale po vytazeni splaskl :-( Prosim co delam za chybu? Dekuji za rady a preji vsem dbrou chut :-)
V textu je napsáno potřít. Myslím, že by se vevnitř srazila, nebo tak něco. Asi je to na spojování případně.
Zítra se na něj vrhnu, tak doufám, že se mi povede, ale když tady čtu samé pozitivní komentáře, tak už se mi na něj sbíhají sliny teď :-P Jen mám takový hloupý dotaz :-)) Marmeládu (povidla) mám dát přímo do těsta, nebo tím perník potřít až po upečení?
Povedl se :-) a byl vynikající :-) :-) ;-)
Lepší sem nejedla, je krásně vláčný.
musí tam být ten džem? nebo je to dobré i bez něj, prostě suchý perník? :-)
Dlouho jsem hledala dobrý recept na perník a tenhle je fakt výborný, přidala jsem podle rady pudin - hořká čokoláda a je fakt výborný
Je výborný, dokonce mi ho krásně upeče i moje plynová trouba, která strašně ráda buchty nedopéká ( stará plynovka = spálené kraje a tekutý prostředek, klasika). Pokud nemám doma vejce a nechce se do obchodu, jako třeba v tomto počasí, tak přidám jeden pudink (příchuť si můžete vybrat sami) a krásně vyjde i tak. Obzvlášť dobrý je s jakýmkoli ovocem, kostičky jablíček, samozřejmě i čokoládou, rozinkami, mandlemi, ořechy... Fantazii se meze nekladou. :-)
ty jo právě jsem ho dopekla a neodolala jsem ještě teplej jsem ochutnala a je dokonalej a hlavně fakt rychlovka =-O
já dávám na 200 stupňů v eletrické troubě
s tou nalámanou čokoládou uvnitř a postrouhanou nahoře je to bomba!Výborná!Zítra máme v našem městě TatraCap,to je soutěž ve volejbale,tak si hoši pošmáknou a ještě něco zbyde i pro rodinu. :-) :-) :-) :-)
to vypadá docela dobře,jdu na to a pak napíšu výsledek ;-)
a na kolik stupnu? :-)
je to moc dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-D
Rychlý, snadný, vláčný, výborný - no prostě mňamka. Super recept! :-))
Krásně mi vyběhl. skvělý recept :-) rychlý, snadný a moc dobrý :-) Super ! :-)
Hladké mouky, je to tam napsané. a cukr jsem dávala krupici.
Já tam dávám celá povidla, která se prodávají ve všech supermarketech a je to úúúúžasné. Opravdu doporučuji :-)
Ty neumíš číst ? Mouka Hladká ... jestli nevíš, tak si nech poradit v obchodě :-)´no a cukr se většinou dává krupicový......to je takový ten hrubší, chápeš?
Pekla jsem na 180°C cca 30min. (plynová trouba)
A nenapadlo vás třeba, že by jste měli dát k receptu taky informaci jak dloho a na kolik se perník peče?
Dokud to nebylo upečené, tak se mi to nezdálo, ale po upečení je to výborný doporučuji dát do toho výraznoou marmeládu
jaký se tam má dát džem? a je vůbec potřebné ho tam dávat? :-)
A nenapadlo vas treba to, ze Adriana ani Erik nejsou v Cechach uplne obvykla jmena a chyby, ktere udelala, jsou jen prepisem mluveneho slova :-\ tak, jak jej ona, jako cizinka vnima??? Dulezity je snad obsah a ze vam doporucila nejakou obmenu klasickeho receptu :-))
A říká Vám něco dyslexie a podobné „poruchy“?? asi ne..
A říká Vám něco dyslexie a podobné "poruchy"?? asi ne....
Ovšem je možné, že to měla být od "Adriany", co má za přítele "Erika", provokace. Pak nás pěkně napálila. :-P
Pokud to zveřejňuje, tak to rozhodně není jen její věc, ale vizitka to rozhodně je. Nemyslím si, že ji dotyčný urážel. A ano, každý se splete, jenže ona se nespletla - ona prostě neovládá základy české gramatiky! Hrůza všech hrůz!
dobry den...není to hodně,dle mého akorát,zkusila jsem a byl výborný...doporučuji.... :-)
jezisi jsme jen lidi a co p.Adriana napsala a jak to napsala je její věc.....a její vizitka a proč urážíte.....každý se splete i já..... :-(
V receptu vidím psanou mouku hladkou a cukr se do podobných těst dává krystal nebo krupice, ale ani tou moučkou se nic nepokazí.
Ty švestky znějí i lákavě, ale doufám, že s tou příšernou češtinou si autorka příspěvku dělá legraci. Jinak by se měla urychleně vrátit tak do druhé třídy základní školy. Docela se divím, že takové příspěvky vůbec zveřejňujete. Občas každému nějaká ta chyba ujede, ale tohle je spíš výsměch.
Ahojky lidicky .... jmenuji se Adriana a pekly jsme ho z mim pritelem Erikem a dali jse do nej bilej tvaroh rozinky a svestky moc se nam poved skusteto a do tech svestek trosku rumu provoni to celej pernik doporucuji skusit vibornee.... :-P :-P
Já dávám místo cukru med. Je ale potřeba mléko trochu zahřát, aby se v něm rozpustil. Je to zdravější a výborné!
Perník určitě vyzkouším, ale 30 dkg cukru, není to hodně??? :-D
...moje varianta: s povidlama a polevou z hořké čokolády-superluxusní dobrůtka, vyzkoušejte až vás omrzí klasika...
Bezkonkurenční!!!nejlepší perník co jsem kdy pekla, jedla.....doporučuji!
Zkuste udělat v pekárně, pekla jsem na programu dort - super, vyborné, vlhké. Přidala jsem ještě hrozinky namočené v rumu nakonec a marrmeládu domácí jahodovou s kusy jahod a až to bylo hotové polila tekoucí čokoládou. Opravdu výborný recept.
Snadný, perfektní! Polovinu perníku jsem posypala kokosem, zbytek nasekanými mandlemi
Recept naprosto bez chyby, dal jsem na polevu ještě kokos a po perníku se zaprášilo...
Můžu se zeptat na jakou teplotu, a na jak dlouho to mám do trouby dát ? :-[
Akorát jsem byla nakoupit suroviny a jdu na to. už se těším, až přijde manžel a okusí. ) :-\
Perník jsem dneska pekla a musím říct vynikající!!!!! Rychlý,snadný a vynikající!!!! :-)
na kolik stupňu a po jakou dobu se peče? :-P
Většinou peču perník z receptů ze sáčku od perníkového koření, ale to se ani zdaleka nedá srovnat s tímhle. Je krásně vonavý, měkoučký a krásně mi vyskočil, což se mi nikdy nepvedlo. Ještě jsem ho polila čokoladou a chutná výborně. Všeci se jen olizovali takže recept už mám opsaný v mojí domácí kuchařce ;-)
Dělal jsem z poloviční dávky,marmelády jsem tam ale ty 2lžíce nechal-Perník krááásně po ní i voní po meruňkách:-)(marmeládu jsem dal meruňkovou)
Výborný perník, všem vřele doporučuji, marmeláda do těsta dělá opravdu divy!! Díky za recept
Včera jsem ho pekla. Dala jsem na něho citronovou polevu a ta chuť toho sladkého a kyselého...mňam mňam..Všem doporučuju!
Tento "dobrý" perník mi připomíná mládí. Včera jsem ho upekla svým dětem, ale s malou změnou, kterou můžu doporučit. Těsto naklademe do pekáčku na mufínky, vychladlé polijeme čokoládou a posypeme kokosem, mandlovými lupínky nebo rozsekanými lentilkami atd... Děti určitě zaujmou /ale dospělé též/!
Opravdu je výborný,mohu doporučit.1***
Název nelže. Opravdu je to dobrý perník. Mňam.
Teďkon ho dělám pořád...a je moc dobrej:o))A ještě je dobré ho rozkrojit podél, promazat čokoládovým krémem a navrch potom celé přelít čokoládovou polevou...tak dobré:o)
Je opravdu výborný :o)
Tento pernik robievam a to dost casto i s tym dzemom a je výýbornýýýýýýýýýýýý.
Dnes to skusím a uvidím¨. Pepa
Výborný,jen jsem vynechala džem v těstě.Vršek buchty jsem potřela rybízovou marmeládou a postříkala cikcak čokoládou.
Dík za recept, hned zitra ho vyzkoušim!
Je to BOŽÍ. Hrozně mi to chutná.