• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobrý makovec
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý makovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 250
      g mák
    • 250
      ml mléko
    • 250
      ml rostlinný olej
    • marmeláda na zdobení
    • šlehačka na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C.
2
Prochladký korpous potřeme teplou marmeládou a před podáváním dozdobíme šlehačkou.
3
Celý mák proto, aby v moučníku křupal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrý perník

Dobrý perník

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 20:45

    Já si tam nalila mléka kolik jsem potřebovala.Neřídila jsem se množstvím v receptu.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 20:44

    Výborný makovec.Nedávala jsem celý,ale mletý mák a přelila ho čokoládou bez promazání marmeláda.

  • radhošť | 16. 4. 2014 13:47

    proč je to tak husté???

  • Terka | 4. 9. 2011 14:07

    No asi záleží jestly jste to přidávaly asi dobře ne? A vážně v takovým poměru jak je psáno :-)

  • Dasha | 1. 2. 2006 14:11

    Těsto na makovec je tuhé, je tam asi špatný poměr.

  • Alena Loskot | 8. 6. 2005 10:08

    Souhlasim makovec je opravdu moc dobry,ja pridavam nastrouhanou citronovou kuru.

  • Libka Šustalová | 9. 5. 2005 15:48

    Doba pečení záleží také na troubě. v mé tak 15 - 20 minut.Jestli je upečeno poznáte, když na korpus sahnetelehce prstem a vrátí se zpět. Nebo špejlí.Těsto zrůžoví a na omak je pené a netřese se.

  • Dahiba | 9. 5. 2005 11:18

    Můžete doplnit dobu pečení??? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mák Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

22
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
19
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
18
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
15
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
12
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
  • Recepty.cz
  • Dobrý makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact