Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C.
2
Prochladký korpous potřeme teplou marmeládou a před podáváním dozdobíme šlehačkou.
Výborný makovec.Nedávala jsem celý,ale mletý mák a přelila ho čokoládou bez promazání marmeláda.
radhošť
|16. 4. 2014 13:47
proč je to tak husté???
Terka
|4. 9. 2011 14:07
No asi záleží jestly jste to přidávaly asi dobře ne? A vážně v takovým poměru jak je psáno :-)
Dasha
|1. 2. 2006 14:11
Těsto na makovec je tuhé, je tam asi špatný poměr.
Alena Loskot
|8. 6. 2005 10:08
Souhlasim makovec je opravdu moc dobry,ja pridavam nastrouhanou citronovou kuru.
Libka Šustalová
|9. 5. 2005 15:48
Doba pečení záleží také na troubě. v mé tak 15 - 20 minut.Jestli je upečeno poznáte, když na korpus sahnetelehce prstem a vrátí se zpět. Nebo špejlí.Těsto zrůžoví a na omak je pené a netřese se.