• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na vývar
    • hovězí maso 300 - 400 g a kostí
    • 3
      ks mrkev
    • kořen petržele
    • cibule
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl
    • masox
    • líbeček
  • Na knedlíčky
    • 150
      g droždí čerstvé
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • strouhanka
    • 100
      g sýr
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
2
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.
3
Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.
4
Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 1. 2011 13:39

    Opraveno, díky.

  • Lucka | 13. 1. 2011 15:15

    Jen takový malí dotaz?! Když sou to drožďové knedlíčky-> nechybí tam náhodou v ingrediencích na přípravu knedlíčků také TO DROŽDÍ?? ;-) :-P

  • lenča | 2. 6. 2007 19:20

    Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

  • Marie Horáková | 1. 6. 2006 11:29

    Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

  • Elena | 1. 6. 2006 10:33

    Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 12:59

    Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

  • chemik | 19. 4. 2006 11:54

    Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

  • Zdena z JM | 19. 4. 2006 09:43

    Drožďové knedlíčky dělám často a téměř stejně,ale bez toho sýra.Se sýrem budou určitě ještě lepší.Vyzkouším.

  • Jitka B. | 19. 4. 2006 09:36

    Mám zkušenost, že na uvaření masa v papíňáku bohatě stačí hodina. Vařím stejně dlouho i zeleninu, je to jednodušší než ji přidávat později (kvůli vypouštění páry, pak znovu ztlumování, až se chytně atd., vždyť to znáte). Drožďové knedlíčky zkusím co nejdřív, určitě jsou výborné! :-)

  • m. | 18. 4. 2006 21:12

    Jak dlouho ji vaříte bez papiňáku?

  • chemik | 18. 4. 2006 14:11

    Ke kostem přidejte kousek červené řepy pro barvu. Když nevaříte v papiňáku nemusíte přidat MASOX a je to chutnější. Do knadlíčků je dobrá i bazalka.

  • Jana Tomčíková | 18. 4. 2006 12:12

    Ty drožďové knedlíčky musí být výborné, ale zeleninu bych tak dlouho jako maso nevařila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Droždí Hovězí maso Kořen petržele Líbeček Majoránka Masox Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Makovec V.

Makovec V.

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

9
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
8
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory …
8
Lehký bramborový salát podle časopisu F.O.O.D.
Lehký bramborový salát…
7
Ovocný salát
Ovocný salát
7
Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact