• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na vývar
    • hovězí maso 300 - 400 g a kostí
    • 3
      ks mrkev
    • kořen petržele
    • cibule
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl
    • masox
    • líbeček
  • Na knedlíčky
    • 150
      g droždí čerstvé
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • strouhanka
    • 100
      g sýr
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
2
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.
3
Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.
4
Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 1. 2011 13:39

    Opraveno, díky.

  • Lucka | 13. 1. 2011 15:15

    Jen takový malí dotaz?! Když sou to drožďové knedlíčky-> nechybí tam náhodou v ingrediencích na přípravu knedlíčků také TO DROŽDÍ?? ;-) :-P

  • lenča | 2. 6. 2007 19:20

    Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

  • Marie Horáková | 1. 6. 2006 11:29

    Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

  • Elena | 1. 6. 2006 10:33

    Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 12:59

    Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

  • chemik | 19. 4. 2006 11:54

    Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

  • Zdena z JM | 19. 4. 2006 09:43

    Drožďové knedlíčky dělám často a téměř stejně,ale bez toho sýra.Se sýrem budou určitě ještě lepší.Vyzkouším.

  • Jitka B. | 19. 4. 2006 09:36

    Mám zkušenost, že na uvaření masa v papíňáku bohatě stačí hodina. Vařím stejně dlouho i zeleninu, je to jednodušší než ji přidávat později (kvůli vypouštění páry, pak znovu ztlumování, až se chytně atd., vždyť to znáte). Drožďové knedlíčky zkusím co nejdřív, určitě jsou výborné! :-)

  • m. | 18. 4. 2006 21:12

    Jak dlouho ji vaříte bez papiňáku?

  • chemik | 18. 4. 2006 14:11

    Ke kostem přidejte kousek červené řepy pro barvu. Když nevaříte v papiňáku nemusíte přidat MASOX a je to chutnější. Do knadlíčků je dobrá i bazalka.

  • Jana Tomčíková | 18. 4. 2006 12:12

    Ty drožďové knedlíčky musí být výborné, ale zeleninu bych tak dlouho jako maso nevařila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Droždí Hovězí maso Kořen petržele Líbeček Majoránka Masox Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
17
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
14
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
12
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Sesazený a vystěhovaný princ Andrew: Co s ním bude dál!? A proč se musí bát i Harry

Sesazený a vystěhovaný princ Andrew: Co s ním bude dál!? A proč se musí bát i Harry

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact