• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dobrý chléb pro Jiřího
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý chléb pro Jiřího

autor: helča
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý chléb pro Jiřího
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g žitná hladká mouka
    • 3
      voda vlažná
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      kostka droždí

Postup přípravy receptu

1
Mouku promícháme, přidáme kmín a sůl.
2
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ve které jsme romíchali droždí, med, olej i ocet. Vsypeme mouku a pečeme na základním program BASIC, a barva kůrky MEDIUM.
3
Chléb je výtečný. Křehký, lehký, vysoký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Dobrý perník

Dobrý perník

Dobrý makovec

Dobrý makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helča
    helča | 3. 6. 2012 21:04

    Po dlouhé době jsem se vrátila, trvalo nějaký čas, než se mi sem podařilo opět přihlásit.Četla jsem všechny komentáře a divím se...O co tu vlastně " Amy" šlo ? Jistěže chléb zadělaný chlebovým kvasem je chutnější i zdravější, ale ne každý ho má, sežene nebo si umí vypěstovat.A tak si myslím, že většina národa- která holduje pečení sáhne po klasickém droždí - ať čerstvém, trvanlivém / kostky o váze 42 gr- ať je to každému jasné / a nebo droždím sušeném.Můj názor je - že se chlebem nikdo necpe od rána do večera ani od pondělí do neděle, aby měl nějaké zažívací potíže z toho , že chleba kynul - kvasil - krátkou dobu.A proto mi celá diskuze a příspěvky od "Amy" přijde zbytečná.Hezký večer všem ať vám kynuté kyne a kvašené kvasí a všechno dobře strávíte i jistě " dobře míněné rady " od "Amy"... ;-) ;-) ;-)

  • Amy - | 10. 2. 2010 15:37

    "Chléb z kvásku je i výrazně lépe stravitelný. V mouce je totiž přítomna látka s názvem kyselina fytinová, která může spolu s dalšími minerály vytvářet velmi těžce vstřebatelné sloučeniny ve střevech a zároveň odvádět z těla minerální látky. Kváskový chléb na rozdíl od chleba z droždí dlouho kyne. Díky tomu a díky přítomnosti kyseliny mléčné se zcela rozloží fytin přítomný v mouce. Dlouhá doba kynutí způsobuje přirozenou fermentaci, během které se bílkoviny rozkládají na aminokyseliny a tím je kváskový chleb lépe stravitelný a mnoho minerálních látek se stane teprve po dlouhé fermentaci pro člověka využitelnými. U chleba z droždí probíhá kynutí rychle (pro snížení nákladů), což způsobuje, že fytin není dostatečně rozložen. Zatěžuje organizmus, nadýmá a odvádí z těla důležité minerální látky jako vápník, zinek či hořčík." http://www.vegetarian.cz/ostatni/zitny%20kvasek%20.html

  • Zora Manasová | 9. 2. 2010 23:14

    Amy, ale stále nevidím dôvod na kritiku - tej ražnej múky tam je menej ako hladkej, takže zdravým ľuďom nemôže spôsobovať žiadne problémy. Ako som už písala, pečiem s ňou, a je to bez problémov. Zdravím.

  • Amy - | 9. 2. 2010 22:57

    Ano, ty souvislosti... To je možná problém v jazyku. Byl myšlen rozdíl mezi kynutým a kvašeným, tedy mezi zadělaným kvasnicemi a zadělaným kvasem. Ujišťuji Vás, že to rozdíl je. Velmi podstatný. Chléb zadělaný žitným kvasem je diametrálně odlišný od kvasnicového. Ten rozdíl poznáte, až vyzkoušíte. O výživovém hledisku už jsem se zmínila dříve, tak to nebudu opakovat. Zdravím!

  • Zora Manasová | 9. 2. 2010 21:55

    Amy, neviete kde beriete tú sebaistotu, že máte pravdu? Bežne robím chlieb z ražnej múky a nemáme žiadne problémy. Mimochodom, v dávnejších dobách sa nerobil kysnutý chlieb, ani z ražnej múky. Neviem teda, akú pekáreň máte Vy, ale v mojej cesto vykysne aj na programe BASIC, tak nieviem prečo ste vôbec začali debatu o kysnutých chleboch. To je snáď v našich končinách v podstate každý chlieb. Ani ja sa neprikláňam k názoru o škodlivosti vedomostí, ale treba v prvom rade vedieť čítať a spájať si súvislosti. Pekný večer.

  • Amy - | 8. 2. 2010 18:22

    Vážené ženy, Vaše myšlenky jsou velmi zajímavé, bohužel neústí v bezchybné závěry. To, že na sobě nepozoruji špatné trávení neprokvašené žitné mouky neznamená, že ji trávím snadno. K myšlence "předkové jedli...nečetli" jen toto: čtení s kvašením nesouvisí. Nečetli, ale kvasili! Nepřikláním se ani k teorii o škodlivosti znalostí. Dále domněnka o stravitelnosti žitné mouky: kde jste čerpala? Já mám jiné informace. Proč obhajujete neobhajitelné? Jakýkoli předek by Vám řekl to, co já, řekne Vám to i encyklopedie. Pěkný večer.

  • Tereza J. | 7. 2. 2010 13:58

    Voľakedy bolo dostať aj v obchode len ražný chlieb. A naši prarodičia uprednostňovali ražnú múku pred pšeničnou a chlieb sa tiež nie vždy zarábal kváskom. Ja robím ražný chlieb tiež v pekárni a s droždím, a ešte sa nestalo, aby sme za 3 roky mali problémy s trávaním. Práve naopak. Ražná múka obsahuje málo lepku, preto je menej stráviteľná, ale na jej lepšie strávenie sa práve preto pridáva do chleba pšeničná múka, to platí aj vo veľkovýrobe. Človek, ktorý nemá žiadne problémy s trávením, strávi aj chlieb a pekárenské výrobky s vysokým ( až 90%-ným ) podielom ražnej múky bez problémov. A kto problémy má, ten sa potrebuje stravovať na základe odporúčaní lekára. A ešte : nerobila by som z ľudí hlupákov, ktorých je potrebné upozorňovať, aby sa vzdelávali...oni to totižto vedia aj sami.

  • Ivana Šlapáková | 7. 2. 2010 13:38

    Amy - a co naši neznalí předkové, jedli žitnou mouku daleko víc a nic nečetli.......Mnoho znalostí někdy taky škodí.... Nepřeháněla bych to...

  • Amy - | 7. 2. 2010 12:33

    Žitná mouka se používá JEN DO KVAŠENÝCH CHLEBŮ. V obyčejném chlebu je nestravitelná. Všechno se musí umět, nestačí si přečíst jenom článek od nějakého vševěda, kde se uvádí, že ŽITNÁ MOUKA JE ZDRAVÁ a cpát ji do všeho. Prosím vás lidi, víc se vzdělávejte a učte, dezinformace mohou být škodlivé pro Vaše nejbližší.

  • Helena Pešková | 7. 2. 2010 10:19

    <b>Jiří Plaček</b> Nevím co vám je nejasné- kdo peče- jistě ví..Určitě není na škodu všechny druhy mouky v míse za suchého stavu promíchat, amouku žitnou - jsem npsala hladkou - protože je i celozrnná - ale to už je o slovíčkaření..Nicméně Vám přeji - ať se Vám v pečení daří a nehledáte v postupu jen " mouchy" Zbytečně..

  • Jarka O. | 4. 1. 2010 07:36

    1/2 kostky je asi 22 g. Pro toho, kdo nebydlí v Čechách nebo na Slovensku toto opravdu může být problém. Lze nahradit 1 lžičkou droždí sušeného, ale v tom případě ho nedáme do tekutiny ale úplně nahoru na mouku. Žitná mouka se vyrábí i ve verzi chlebová a je jemná.

  • Jiří Plaček | 3. 1. 2010 23:03

    1/Nevím, proč to mícháte, když máte pekárnu...2/Údaj -půl kostky čerstvého droždí- co to je?3/HLADKÁ žitná mouka - asi si děláte legraci,ne?

  • Draha Slámová | 8. 2. 2009 09:24

    prosím přítomné o radu mám pekárnu eta maxima všechny programy jsou přes 3 hodiny.buchta se upeče skvěle ale chleba se mi ještě nepovedl. at hotová směs nebo z internetu nebo vyzkoušené od kamarádek. krásně vykyne a jak se začne péct tak se začne prostředkem propadat až z něj zbyde asi 3 cm vysoká tvrdá placka. pekárna byla i v opravě vyměnily celou elektriku a výsledek je stejný. prosím poradte mi v čem může být chyba.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 07:00

    ok, už sa na tú múku teším:)))

  • Milena M. | 9. 2. 2008 21:09

    Ďakujem za informáciu, ozvite sa , prosím, keď budete "mlynárka". Už sa teším aj sa chystám na objednávku - manžel sa hrozí kde to uskladníme...

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:37

    Pani Milena, v sobotu som objednala prvýkrát, zaregistrovala som sa a objednala. Pri odosielaní objednávky si vyberiete spôsob kúpy - osobný odber alebo poštou na dobierku. Vybrala som dobierku, urobilo mi výpis objednávky, kde bolo napísané poštovné 0,00 Sk a celková hodnota objednávky bola len cena múky. Obratom mi prišlo mailom potvrdenie objednávky. Tak uvidím. Ale keď to tak bolo napísané, tak by to tak malo byť. Objednávala som 5kg vrecká, takže za cenu 70,- Sk za 5 kg múky + plátené vrecko, to nie je veľa . Možno je to porto 0 Sk jen bonus pri 1. objednávke, neviem. Uvidíme :)))

  • Milena M. | 6. 2. 2008 22:06

    Pani Terezka, máte prosím skúsenosť s nákupom týchto múk, z ich stránky som sa dočítala, že zasielajú poštou a sú tam sumy poštovného, tak neviem. Vy už to máte odskúšané?

  • Hospodyňka | 5. 2. 2008 12:56

    Ano, potvrzuji, že v Čechách takto funguje Mlýn Korunka. Posílá chlebové mouky i směsi na pečení chleba a neúčtuji si balné (poštovné ano).

  • milena kubikova | 5. 2. 2008 12:50

    pani tereza j.......vdaka za uzitocne info, urcite vyuzijem

  • Tereza J. | 5. 2. 2008 10:01

    Pre záujemcov zo Slovenska o múku : múku v rôznom balení za výborné ceny a na Slovensko bez platenia poštovného môžete objednať v mlyne Zrno v Šišove, pozrite www.mlyn-zrno.sk. Určite aj v Čechách je podobný mlyn, múky sú oveľa lacnejšie ako v obchode.

  • Jarka O. | 5. 2. 2008 09:48

    Chlebová mouka je běžně k dostání buď v obchodech se zdravou výživou nebo velkých marketech typu Kaufland, Tesco a pod.

  • Petra | 4. 2. 2008 20:19

    Jsem úplný začátečník - dnes jsme koupili pekárnu - kde koupím chlebovou mouku? Mám pouze směsy chlebové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Kmín Med Ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda Žitná hladká mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Americká buchta

Americká buchta

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

172
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
140
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
113
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
92
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Dobrota ze sojového suku
Dobrota ze sojového suku
Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
  • Recepty.cz
  • Dobrý chléb pro Jiřího
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact