Na lžíci oleje nechat zesklovatět nakrájenou cibulku, pak přisypat pohanku a nechat chviličku opražit. Pak zalít horkou vodou (cca dvojnásobné množství co pohanky), přidat sůl, majoránku, dobromysl a až začne voda vřít, odstavit z ohně a nechat bez varu dojít (lze zabalit třeba do utěrky nebo pod peřinu). Když je pohanka měkká, přidáme prolisovaný česnek, kečup a měkký sýr, který se v horké pohance krásně roztaví. Dobře promícháme a máme rychlou večeři (či přílohu k masu), nebo je možno všechno rozmixovat a získat tak pomazánku, kterou mažeme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou.
Recept dobrej i bez zbytečnýho!sýra-ten to jen kazí
Lucie
|27. 6. 2012 08:41
... omlouvám se, ale musim to napsat... nekazte tak kvalitní potraviny jako je pohanka a celozrnné pečivo taveným sýrem, je to opravdu jedna z nejhorších věcí pro tělo ... recept vypadá jinak pěkně, ale taveňák neeee ;-) nejsem žádný fanatik, berte to jako radu... ale věřte, že pokud znáte složení a přípravu taveňáků, dobrůtka byste tomu neříkali;-) ... možná byste nevěřili, kolik hnusných věcí nám výrobci podstrkují, aniž bychom měli tušení...
lidkamirka
|28. 3. 2012 23:10
jo ....ja dávám i papriku k cibuli na začátek...rychle,lehke,levne,zdravé.....Kombinaci je velka spousta trocha fantazie, něco přidat něco vynechat...a pokaždé máme jinou dobrůtku..... :-P