• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobrůtka z pohanky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrůtka z pohanky

autor: blikni
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrůtka z pohanky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 150
      g tavený sýr asi 1 kostka, může být i light

Postup přípravy receptu

1
Na lžíci oleje nechat zesklovatět nakrájenou cibulku, pak přisypat pohanku a nechat chviličku opražit. Pak zalít horkou vodou (cca dvojnásobné množství co pohanky), přidat sůl, majoránku, dobromysl a až začne voda vřít, odstavit z ohně a nechat bez varu dojít (lze zabalit třeba do utěrky nebo pod peřinu). Když je pohanka měkká, přidáme prolisovaný česnek, kečup a měkký sýr, který se v horké pohance krásně roztaví. Dobře promícháme a máme rychlou večeři (či přílohu k masu), nebo je možno všechno rozmixovat a získat tak pomazánku, kterou mažeme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kontrabáš z pohanky

Kontrabáš z pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 7. 1. 2016 23:09

    Docela dobré.

  • Vladis | 14. 3. 2015 20:56

    Recept dobrej i bez zbytečnýho!sýra-ten to jen kazí

  • Lucie | 27. 6. 2012 08:41

    ... omlouvám se, ale musim to napsat... nekazte tak kvalitní potraviny jako je pohanka a celozrnné pečivo taveným sýrem, je to opravdu jedna z nejhorších věcí pro tělo ... recept vypadá jinak pěkně, ale taveňák neeee ;-) nejsem žádný fanatik, berte to jako radu... ale věřte, že pokud znáte složení a přípravu taveňáků, dobrůtka byste tomu neříkali;-) ... možná byste nevěřili, kolik hnusných věcí nám výrobci podstrkují, aniž bychom měli tušení...

  • lidkamirka | 28. 3. 2012 23:10

    jo ....ja dávám i papriku k cibuli na začátek...rychle,lehke,levne,zdravé.....Kombinaci je velka spousta trocha fantazie, něco přidat něco vynechat...a pokaždé máme jinou dobrůtku..... :-P

  • nvjt6
    nvjt6 | 5. 2. 2012 12:34

    No výborné, lehké... :-)

  • Lucie Michnová | 12. 5. 2010 13:06

    vyborne - rychle, levne, zdrave.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kečup - jemný Majoránka Oregáno Pohanka Rostlinný olej Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Italská caponata

Italská caponata

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

171
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
75
Výborný dresing
Výborný dresing
74
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
61
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Dobrůtka z pohanky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact