plechovka
rajský protlak
malý, nebo 4 lžíce kečupu
2
lžička
mletá paprika
1-2 sladká
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
2
lžička
worcestrová omáčka
1,5-2
Postup přípravy receptu
1
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby byly směsí proložené. Prolijeme a zalijeme olejem a dáme přes noc uležet do ledničky. Druhý den opečeme roštěnky na rozpáleném tuku po obou stranách. Nakládací směs osmahneme na 2 lžících oleje do změknutí okurky. Horkou směs přímo z pánvičky dáváme na porce roštěnek.
2
Vhodná příloha: opečené brambory, hranolky nebo běžně připravená rýže.