• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
Napište svůj komentář k receptu

Dobroučké, lehké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobroučké, lehké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže basmati
    • petrželka
    • krevety
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na dno česnekem vymazané mísy, na to pak co chceš mít jako hlavní ingredienci. Krevety, kousíčky jakéhokoliv dobře okořeněného masíčka. Na to nahobluj hodně másla, ať je všechno pokryté. Vezmi právě hotovou horkou rýži a vyklop ji přes vše v míse. Zakryj poklicí a počkej, až se máslo rozehřeje a maso zteplá od horké rýže. Pak všechno pořádně odspodu promíchej a papejte! Když místo krevet použijete třeba kuře, můžete tam dát kousky ovoce nebo zeleniny pole chuti - k petrželce, pak je stejný postup.
2
Bydlím ve Švédsku a tady to děláme hodně s mořskými plody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anet | 19. 12. 2013 08:49

    Krevety samozřejmě upravené... Místo Krevet se tam dá dát přece kuře a to tam přece nedáte syrové ne? :-)

  • Matty | 9. 1. 2013 19:23

    nejsou ty nejake fajn recepty do vareni do skoly?? :-) :-) tak na hodinu? :-\

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 1. 2012 12:17

    Nic neříkající názvy jídel jsou přece ty nejlepší, protože na ně každý ze zvědavosti klikne :) Já jsem se pak dívala na úpravu krevet, a je docela možné, že autorka myslela krevety syrové. Dočetla jsem se, že je možné je tak jíst, ale jen v případě, že jsou zaručeně čerstvé. Takže pokud se krevetám daří i např.v Baltském moři (netuším, jak teplou vodu potřebují), tak Švédové asi můžou s přehledem baštit bez tepelné úpravy. Což mi Češi ale asi moc ne :)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 1. 2012 10:01

    A to se ve Švédsku fakt toto jídlo jmenuje "Dobroučké, lehké"?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 1. 2012 20:51

    No ale to tam právě nenapsala. Úplně tam chybí úprava masa. Já bych krevetky asi udělala v páře.

  • Rupi | 4. 5. 2011 14:18

    Nevim co je surove ale jestli tim myslis syrove tak by to tam napsal(a) že to ma byt opečené nebo tak....... :-) To je něco... :-| :-| :-|

  • popic | 13. 3. 2008 10:48

    a tom mam to maso zrat surovy???

  • Květa | 23. 5. 2007 10:12

    Asi to je jasné, ale petržel čerstvá se myslí nať: děkuji za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krevety Máslo Petrželka Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

15
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
13
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…
13
Indické kuřecí kari
Indické kuřecí kari

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact