• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
Napište svůj komentář k receptu

Dobroučké, lehké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobroučké, lehké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže basmati
    • petrželka
    • krevety
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na dno česnekem vymazané mísy, na to pak co chceš mít jako hlavní ingredienci. Krevety, kousíčky jakéhokoliv dobře okořeněného masíčka. Na to nahobluj hodně másla, ať je všechno pokryté. Vezmi právě hotovou horkou rýži a vyklop ji přes vše v míse. Zakryj poklicí a počkej, až se máslo rozehřeje a maso zteplá od horké rýže. Pak všechno pořádně odspodu promíchej a papejte! Když místo krevet použijete třeba kuře, můžete tam dát kousky ovoce nebo zeleniny pole chuti - k petrželce, pak je stejný postup.
2
Bydlím ve Švédsku a tady to děláme hodně s mořskými plody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anet | 19. 12. 2013 08:49

    Krevety samozřejmě upravené... Místo Krevet se tam dá dát přece kuře a to tam přece nedáte syrové ne? :-)

  • Matty | 9. 1. 2013 19:23

    nejsou ty nejake fajn recepty do vareni do skoly?? :-) :-) tak na hodinu? :-\

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 1. 2012 12:17

    Nic neříkající názvy jídel jsou přece ty nejlepší, protože na ně každý ze zvědavosti klikne :) Já jsem se pak dívala na úpravu krevet, a je docela možné, že autorka myslela krevety syrové. Dočetla jsem se, že je možné je tak jíst, ale jen v případě, že jsou zaručeně čerstvé. Takže pokud se krevetám daří i např.v Baltském moři (netuším, jak teplou vodu potřebují), tak Švédové asi můžou s přehledem baštit bez tepelné úpravy. Což mi Češi ale asi moc ne :)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 1. 2012 10:01

    A to se ve Švédsku fakt toto jídlo jmenuje "Dobroučké, lehké"?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 1. 2012 20:51

    No ale to tam právě nenapsala. Úplně tam chybí úprava masa. Já bych krevetky asi udělala v páře.

  • Rupi | 4. 5. 2011 14:18

    Nevim co je surove ale jestli tim myslis syrove tak by to tam napsal(a) že to ma byt opečené nebo tak....... :-) To je něco... :-| :-| :-|

  • popic | 13. 3. 2008 10:48

    a tom mam to maso zrat surovy???

  • Květa | 23. 5. 2007 10:12

    Asi to je jasné, ale petržel čerstvá se myslí nať: děkuji za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krevety Máslo Petrželka Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Medová žebra

Medová žebra

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

616
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
72
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
62
Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny s rajčaty a…
35
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
34
Malinovo-jahodové muffiny
Malinovo-jahodové muffiny

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact