• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
Napište svůj komentář k receptu

Dobroučké, lehké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobroučké, lehké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže basmati
    • petrželka
    • krevety
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na dno česnekem vymazané mísy, na to pak co chceš mít jako hlavní ingredienci. Krevety, kousíčky jakéhokoliv dobře okořeněného masíčka. Na to nahobluj hodně másla, ať je všechno pokryté. Vezmi právě hotovou horkou rýži a vyklop ji přes vše v míse. Zakryj poklicí a počkej, až se máslo rozehřeje a maso zteplá od horké rýže. Pak všechno pořádně odspodu promíchej a papejte! Když místo krevet použijete třeba kuře, můžete tam dát kousky ovoce nebo zeleniny pole chuti - k petrželce, pak je stejný postup.
2
Bydlím ve Švédsku a tady to děláme hodně s mořskými plody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anet | 19. 12. 2013 08:49

    Krevety samozřejmě upravené... Místo Krevet se tam dá dát přece kuře a to tam přece nedáte syrové ne? :-)

  • Matty | 9. 1. 2013 19:23

    nejsou ty nejake fajn recepty do vareni do skoly?? :-) :-) tak na hodinu? :-\

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 1. 2012 12:17

    Nic neříkající názvy jídel jsou přece ty nejlepší, protože na ně každý ze zvědavosti klikne :) Já jsem se pak dívala na úpravu krevet, a je docela možné, že autorka myslela krevety syrové. Dočetla jsem se, že je možné je tak jíst, ale jen v případě, že jsou zaručeně čerstvé. Takže pokud se krevetám daří i např.v Baltském moři (netuším, jak teplou vodu potřebují), tak Švédové asi můžou s přehledem baštit bez tepelné úpravy. Což mi Češi ale asi moc ne :)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 1. 2012 10:01

    A to se ve Švédsku fakt toto jídlo jmenuje "Dobroučké, lehké"?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 1. 2012 20:51

    No ale to tam právě nenapsala. Úplně tam chybí úprava masa. Já bych krevetky asi udělala v páře.

  • Rupi | 4. 5. 2011 14:18

    Nevim co je surove ale jestli tim myslis syrove tak by to tam napsal(a) že to ma byt opečené nebo tak....... :-) To je něco... :-| :-| :-|

  • popic | 13. 3. 2008 10:48

    a tom mam to maso zrat surovy???

  • Květa | 23. 5. 2007 10:12

    Asi to je jasné, ale petržel čerstvá se myslí nať: děkuji za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krevety Máslo Petrželka Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Božský koláč

Božský koláč

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

342
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
247
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
201
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
107
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák s těstovinami ala…
100
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Rockový svět v slzák: Zemřel Malík ze skupiny Echt!

Rockový svět v slzák: Zemřel Malík ze skupiny Echt!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact