ks
kuřecí maso
celé kuře naporcované (nebo plátky vepřové krkovičky)
1
ks
cibule
velká
1
lžička
sůl
1
lžička
drcený kmín
1
lžička
majoránka
tuk
sádlo nebo olej na vymaštění
Postup přípravy receptu
1
Cibuli nakrájíme a posypeme jí vymaštěný pekáč. Kuře nebo vepřové maso osolíme, posypeme drceným kmínem (případně nějakou oblíbenou směsí koření na pečená masa), spodní stranu kuřete (u vepřového masa jednu stranu plátku) mírně posypeme majoránkou. Maso poklademe na cibuli a pečeme v předehřáté troubě asi 1,5-2 hodiny. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podlijeme trochou vody. Máte-li rádi hodně křupavou kůrčičku kuřete, pak celou dobu pečte odkryté.
2
Ke kuřeti lze také přidat na osminky pokrájená jablka i se slupkou a snítky rozmarýnu, ale to už je pak zase jiný recept a samozřejmě jiná chuť.