• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Dobré ořechové pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré ořechové pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 140
      g hera
    • 2
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
  • Náplň
    • 170
      g cukr krupice
    • 170
      g ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      bílek

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, na ni cukr, pak rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, zaděláme těsto a necháme chvíli kynout (stačí 1/4 až 1/2 hod.).
2
Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, pak do něj přidáme oba cukry a nakonec lehce vmícháme vařečkou strouhané ořechy. Vykynuté těsto tence rozválíme, potřeme náplní a zatočíme do rolády. Většinou dělám 2 menší rolády, aby se s nimi lépe manipulovalo. Smotané rolády pak krájím nití (jako knedlík) asi na 1 cm silné plátky a kladu na plech vyložený pečícím papírem alespoň 2 cm od sebe - pečením ještě nabyde.
3
Nechám asi 10 min. odpočinout a pak je peču ve vyhřáté troubě do růžova (asi 10 min. - horkovzduch 170 °C).
4
Tohle pečivo je dost trvanlivé (mám ho v plechové dóze "kdyby někdo přišel") i po 14 dnech chutná jako čerstvé, ale většinou tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře

Dobré kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 13. 11. 2013 19:27

    U nás propadák,bohužel,na to,že je tam tolik Hery,bylo těsto po upečení suché a i náplň se drobila.Dělala jsem přesně podle receptu.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Vyzkoušeno a opravdu chutné a netradiční.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Znovu jsem oprášila tento recept a je skvělý. S těstem se dobře pracuje, je takové zvláštní. Ale dohromady s náplní nemá chybu. Doporučuji a děkuji za tento skvělý recept!

  • Bob - | 14. 2. 2008 15:47

    Fakt dobrý a velice jedlý ... Dávám 1

  • Alena Konopcikova | 8. 11. 2007 02:31

    Pekla jsem znovu na 1.narozeniny vnucky, bylo dva dny ulezele a moc dobre, musela jsem se drzet, abych ho nesnedla sama. Bylo presne jako na te vasi fotce. Na vanoce pecu urcite zase!

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:07

    Děkuji za uveřejnění fota, je to focené jen mobilem, takže kvalita nic moc.

  • Hela - | 30. 10. 2007 17:44

    Na každém plechu bylo cukroví jinak veliké proto, že se jedná o kynuté těsto a stáním asi více nabylo. Ale vůbec to nevadí. Můžete krájet i nožem, ale pak budou šnečci šišatí a ne krásně kulatí, jako když krájíte nití.

  • Alena Konopcikova | 20. 6. 2007 04:32

    Trochu piplacka stim krajenim, ale cukrovi je dobre, je zajimave, ze s kazdeho plechu bylo cukrovi jinak velike. Drozdi jsem pouzila susene. Do prvni rolady jsem pridala visnovy jam, to byla chyba, vytekalo to, tak jsem to radeji vyhodila aby se to nepripekalo. Davam 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

32
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
20
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
19
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Dobré košíčky
Dobré košíčky
Dobré kuře
Dobré kuře
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
Dobré rizoto
Dobré rizoto
Dobré špízy
Dobré špízy
Dobrota z alobalu
Dobrota z alobalu
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact