Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
2
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem nasolené, popepřené a popaprikované kuřecí paličky, orestujeme z obou stran, můžeme pod ně přidat máslo. Pak k masu přidáme restovanou mrkev a cibuli, chvíli zasmažíme a podlejeme vodou tak, aby nebyly paličky vidět. Necháme vařit tak 30 minut.
3
Když jsou paličky měkké, vyndáme je z omáčky, necháme vychladnout a obereme na jednotlivé kousky masa. Kdo má rád, může je samozřejmě nechat vcelku.
4
Omáčku v hrnci rozmixujeme, aby v ní nebyly kousky. Nepasírujeme.
5
Postupně dochucujeme solí, paprikou, cukrem. Pokud je omáčka málo hustá, zahustíme ji jíškou nebo polohrubou moukou s mlékem, necháme provařit.
6
Nakonec přidáme dle chuti smetanu a vložíme maso, aby se prohřálo.
7
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.