• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dobré košíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dobré košíčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré košíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 370
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 10
      g kakao
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 150
      g mleté ořechy
    • 100
      g piškoty mletých
    • 2
      lžíce zavařenina pikantní
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g cukr
    • čokoládová poleva
    • ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé vrstvě do ztuženým tukem vymazaných košíčkových formiček. Po upečení necháme vychladnout a potom plníme náplní, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme polovinou jádra vlašského ořechu. Na náplň svaříme šlahačku s ořechy a piškoty, potom přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Studenou náplň plníme do košíčků, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme ořechem. Koupíme polevu v sáčku a připravíme dle návodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře

Dobré kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elsa | 13. 12. 2014 18:25

    víborné <3 <3 <3

  • Michala | 4. 12. 2014 14:23

    Výborné luxusní košíčky, mají velký úspěch v celé rodině, upeču i letos.

  • majda | 26. 11. 2013 20:37

    co to čtu za bláboli proč čočku???to jsem nikdy neslyšela a to mi je už 60r.Prostě těsto se musí dobře vmačknout!!!Já se picnu ha ha. :-D :'( :-$ 8-)

  • hana | 7. 12. 2012 16:13

    letos nikdo nepece kosicky

  • hanka | 20. 11. 2011 09:26

    těsto si vyválejte,kulatou formičkou vykrajujte a jen zlehka vtlačte do košíčku.Půjdou krásně vyklápět a všechny budou naprosto stejné.

  • hanka | 28. 11. 2010 22:08

    košíčky jsem pekla tolikrat ale čočku jsem nikdy nedávala.A vždycky byly krásné a žádné nafouklé.To těsto se tam musí pěkně namačkat,ani málo ani moc.A budou nádherné,akorát na naplnění.

  • Blanka | 26. 11. 2007 18:22

    Jak dlouho mám upéci košíčky před vánocemi? Tedy jak dlouho by se měly uležet?Díky

  • Alenka Aová | 21. 12. 2006 20:06

    Musí se těsti v košíčcích posypat čočkou,aby se při pečení nenafouko? Dřív jsem to tak dělala, tady to nikdo nezmiňuje. (po upečení čočku samozřejmě z košíčků vyndám a vyhodím nebo nechám na další košíčky)

  • Anonym | 15. 12. 2006 09:24

    Jak dlouho vydrží náplň ze šlehačky,asi méně než krém,že ano?

  • Vepřeková | 15. 12. 2006 00:17

    Musím pochválit! Pí Vencová jsou opravdu DOBRÉ. Prosím více takových receptů díky:)

  • anonym | 11. 4. 2006 16:10

    Svaříme znamená uvařit?

  • Alina | 5. 4. 2006 19:09

    Dělám to jako Naďa s tou marmeládou, nebo dám pod náplň třešně namočené v rumu jsou úžasné

  • Jana | 5. 4. 2006 12:47

    Moc všem děkuji za rady. Určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Anonym | 5. 4. 2006 11:53

    Jak upravit recept na košíčky na slano?

  • Naďa | 5. 4. 2006 10:57

    PS.Ještě jsem zapoměla napsat,že někdy si to vylepším tím,že dospodu,pod náplň,dám trošku džemu.Čili-můžete těsto pomáznout džemem naředěným rumem a na to dát tu náplň.

  • Naďa | 5. 4. 2006 10:53

    Mám stejný recept na košíčky,ale:košíčky peču přímo s touto náplní(a to by se hodilo dát i do té dortové formy-pro Janu)150g mletých ořechů,100g moučkového cukru,1 vejce,1 lžíce kakaa.šťáva z půlky citronu,2-3 lžíce rumu.Tohle všechno smícháme,rozprostřeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě-zvolna upečeme.Necháme vychladnout a polejeme čokoládovou polevou,případně dozdobíme kousky ořechů.Je to výborná náplň a v podstatě už jiné košíčky nedělám.Je to poměrně rychle hotové...

  • Di | 4. 4. 2006 22:13

    Je to v podstatě linecké těsto. ASž se naplní, po určité době jistě zvláční a nebude se tolik drobit.

  • Jana | 4. 4. 2006 12:54

    Ještě jsem to nezkoušela, mám trochu strach jestli těsto není moc křehké a půjde po upečení nakrájet tak, aby se nerozdrolilo. Můžete někdo poradit?

  • Di | 4. 4. 2006 09:16

    Už jste to Jano zkusila? Já myslím že ano. Náplň by podle množství ingrediencí neměla téct.

  • Jana | 3. 4. 2006 10:34

    Nemám formičky na košíčky. Myslíte, že by šlo těsto nacpat do koláčové formy a po upečení na něj rozprostřít náplň a čokoládovou polevu?

  • Anonym | 16. 3. 2006 13:35

    Výborné

  • Alina | 12. 3. 2006 10:55

    Dělala jsem košíčky na domácí oslavu a byly moc dobré i s lískovými oříšky, které jsem měla v mrazáku

  • Anonym | 10. 3. 2006 18:12

    Jano, piškoty se ustrouhají jako oříšky na strojku nebo se rozdrtí válečkem v mikrotenovém sáčku to je jedno, ale musí být rozdrcené nebo rozmíchané do náplně. Košíčky jsou moc dobré

  • Anonym | 10. 3. 2006 10:19

    V ingrediencích je napsáno: 100g mletých piškotů

  • Jana | 10. 3. 2006 08:21

    Můžete mi, prosím, někdo napsat jestli se piškoty před tím než se dají do šlehačky musí rozdrtit nebo rozemlýt nebo se ve šlehačce sami rozpustí.

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:34

    Děkuji za recept, pod náplň jsem dala ještě višně namočené v rumu, navrch čokoládu a zase višně je to pohádka

  • karlina | 17. 12. 2005 19:17

    opravdu výborné

  • Anonym | 16. 12. 2005 19:58

    V ý b o r n é!! Dávala jsem lískové opražené oříšky místo vlašských.

  • kajina | 12. 12. 2005 20:39

    Vynijající, měl by být ale v sekci vánoční cukroví, protože takhle jsem ho našla jenom náhodou, ale byla to klika, fakt dobroučné

  • beba | 9. 12. 2005 09:55

    Ešte som košíčky nikdy nepiekla, ale vzhľadom na ohlasy na ne asi vyskúšam. Poradíte mi, aká hrubá vrstva sa do tých košíčkov dáva a ako a čím ich treba vymazať?

  • Alis | 8. 12. 2005 22:42

    Vynikající, dělám letos znovu. Prosím o zařazení do oddílu Vánoční recepty, protože tam zajisté patří

  • Anonym | 17. 11. 2005 18:37

    J e d n i č k a !!!!

  • Anonym | 17. 11. 2005 16:38

    Tyhle košíčky jsou prostě jednička

  • Marie Svobodová | 15. 11. 2005 11:58

    Dělala jsem o víkendu na manželovi narozeniny, upečený košíček jsem plnila krémem s tvarohu ušlehaného s uvařeným pudinkem, na to kompotované ovoce (mandarinka, hrozno, broskev) a jemně přelila žel.polevou. Výborné, jako z cukrárny.

  • Berenika | 31. 10. 2005 16:16

    Moc dobré, už se těším na Vánoce

  • Alis | 18. 8. 2005 17:06

    Další z výborných receptů, které jsem pekla na svatbu.

  • Stanislava Novotná | 28. 1. 2005 19:13

    Fakt je dobré jak píše Anonym dát pod náplň rozinky nebo třešně namočené v rumu

  • Stanislava Novotná | 28. 1. 2005 19:12

    Evo, dělala jsem je tak, že jsem šlehačku uvedla do varu, přidala jsem tam ořechy a pioškoty, trochu jsem to promíchala na plotně, odstavila a do prochladlého přidala ostatní přísady. Konzistence náplně je jako hustá kaše, nedá se tvarovat. Do košíčků se dává lžičkou a uhladí se nožem. Jo a ještě když jsem dělala košíčky asi po třetí, tak jsem do náplně přidala trochu kakaa (do šlehačky) a také to bylo dobré.

  • Eva Ciprová | 27. 1. 2005 20:46

    Svými komentáři jste mě naladily a ráda bych košíčky také zkusila. Jen si nejsem jistá, jak se připravuje ta náplň. Mají se ořechy vařit ve šlehačce a postupně přidat piškoty a další ingredience? A dá se potom náplň nějak tvarovat? Myslím jestli drží tvar do výšky. Děkuji za odpověď.

  • Andrea Pastirčáková | 15. 1. 2005 20:06

    Pro Stanislavu - děkuji moc za odpověď, asi máte pravdu. Já zkoušela ve formičkách medvědí tlapky a ať jsem dělala cokoliv, nešlo to vyklopit. Risknu to, formičky na košíčky si koupím, snad to vyjde. Recept je opravdu hodně zajímavý a košíčky máme doma moc rádi. Tajně jsem doufala, že to půjde v papírových, je to přece jen jednodušší. Pokud máte někdo zkušenosti s papírovými, dejte mi prosím vědět. Předem děkuji.

  • Stanislava Novotná | 15. 1. 2005 18:32

    Pro Andreu - tyhle košíčky jsem dělala na Vánoce a jsou moc dobré, ale křehké těsto bych v papírových košíčkách nepekla. Papírové košíčky jsou na mufiny, to je těsto třené nebo piškotové. Nevím jaký mají názor ostatní, ale tohle křehké těsto bych do papírových nedávala. Plechové se musí vymazat a do toho těsto natlačit slabou vrstvou. Do papírových by to asi nešlo, nedržely by tvar a jak by se to v nich peklo to také nevím

  • Andrea Pastirčáková | 14. 1. 2005 20:24

    Prosím o radu, je možné dát těsto do papírových košíčků a pak péct? Ráda bych recept vyzkoušela,zní velmi dobře,ale nemám formičky na košíčky.

  • Stáňa Nová | 11. 1. 2005 18:18

    Fakt výborné a dlouho vydrží, když rodinka moc nepapá

  • Anonym | 10. 1. 2005 18:17

    Košíčky jsou fakt dobré, pod náplň jsem ještě dala 3 rozinky namočené v rumu a košíček jsem vytřela džemem

  • Alina | 10. 1. 2005 18:16

    Pro Marii: Měla jsem ztéto dávky asi 45 menších košíčků. Máslo nedávám do náplně, myslím, že šlehačka jako tuk stačí, oříšky také pražím mají pak lepší chuť

  • Marie Blechová | 10. 1. 2005 07:29

    Pěkně prosím o sdělění, kolik košíčků je z jedné várky. Děkuji. Marie

  • Dana | 9. 1. 2005 20:18

    Zkuste mleté ořechy před přidáním do smetany v troubě nasucho opražit. Už tak dobré košíčky tak budou ještě lepší! Mamka dělá tu nádivku trošičku jinak - opražené ořechy, změklé máslo, rum a cukr. Takové košíčky jsou u nás nejkonzumovanějším cukovím, ostatní druhy je úplně zbytečné péct. Většinu košíčků sníme již před Vánoci :-)

  • Hana Janů | 7. 1. 2005 20:39

    Jedním slovem vynikající!!!!!!

  • Kája | 7. 1. 2005 20:36

    Souhlasím s paní Danielou. Jsem začátečnice, ale moc se mi košíčky povedly a byly moc dobré

  • Alina | 7. 1. 2005 20:34

    Souhlasím s Danielou, název "dobré košíčky" je trefný, jsou opravdu vynikající, dělala jsem náplň vařenou přesně podle návodu pí Vlasty, dala jsem višňovou zavařeninu s kousky višní a čokoládovou polevu tmavou, navrch ořech, bylo to VYNIKAJÍCÍ. Budu dělat i během roku nejen na Vánoce, všem doporučuji a autorce děkuji

  • Daniela | 7. 1. 2005 17:42

    Je to vynikající. Ale zkusila jsem piškoty nadrtit smíchat se šlehačkoku a ostatními přísadami a nevařit. Bylo to vynikající. V košičky mezi náplní byli také kousky piškotů. Zkuste to. Své jméno si opravdu zaslouží. Vyzkoušejte je. A děkuji za recept :)

  • johanicka | 15. 11. 2004 14:13

    Velmi se mi tento recept líbí, určitě ho vyzkouším, budu péct teprve druhé vánoce, chtěla bych Vás, které pečete už delší dobu,poprosit o vyzkoušené oblíbené recepty,mnohokrát děkuji

  • Vlasta Vencová | 4. 11. 2004 18:48

    Paní Vecková, klidně košíčky na Vánoce udělejte. Skladujte v chladné místnosti v uzavřené dóze nebo krabici. Možno též dát krabici na uzavřenou verandu apod. Mám to vyzkoušené a pokud se dřív nezkonzumují, tak vydrží.

  • Vecková | 2. 11. 2004 19:05

    Dají se dělat košíčky na Vánoce? Vydrží asi 14 dní? Poradíte?

  • Alice | 28. 10. 2004 19:08

    Alis, zlákalas mě a já tento víkend také vyzkoušela, moc nám chutná, ještě schovávám, aby děti nesnědly během jednoho dne všechno. Také zařadím do vánočního pečení

  • Alis | 26. 10. 2004 21:06

    Dělala jsem zkoušku na Vánoce, moc chutnalo, moc se povedlo, určitě udělám jako vánoční cukroví, všem doporučuji!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mleté ořechy Ořechy Piškoty Smetana ke šlehání Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

15 minut
Pomazánka z uzeného pstruha

Pomazánka z uzeného pstruha

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

119
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
80
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
77
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
Víte, co je Marry Me Chicken? Připravte ho a můžete očekávat nabídky k sňatku!
Víte, co je Marry Me Chicken? Připravte ho a…
Mrkvový, red velvet, malinový nebo citronový. 5 receptů na sváteční dorty
Mrkvový, red velvet, malinový nebo citronový. 5…
9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na kukuřičnou strouhanku a semínka a pořiďte si lepek celiaků
9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na…
AHA.cz Mareš na chatě s manažerkou? „Katarína si to moc přála,“ krčí rameny Leoš

Mareš na chatě s manažerkou? „Katarína si to moc přála,“ krčí rameny Leoš

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Šaty se sníženým pasem jako jednička mezi trendy: Komu ale nebudou slušet?

Šaty se sníženým pasem jako jednička mezi trendy: Komu ale nebudou slušet?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Lilia Khousnoutdinova po krizi s Janečkem: Jak to spolu mají?

Lilia Khousnoutdinova po krizi s Janečkem: Jak to spolu mají?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jarní horoskop lásky: Kdo zažije romantiku i vášeň a koho čeká rozchod?

Jarní horoskop lásky: Kdo zažije romantiku i vášeň a koho čeká rozchod?

Další doporučené recepty:

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti
Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti
Dobrá zeleninová polévka
Dobrá zeleninová polévka
Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev
Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev
Dobré kuře
Dobré kuře
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
Dobré ořechové pečivo
Dobré ořechové pečivo
  • Recepty.cz
  • Dobré košíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact