Na vál dát mouku, strouhat tuk a kvásek, zpracovat těsto a hned dělat. Nenechává se kynout. Plní se mákem, povidly, tvarohem, ořechovou nádivkou, navrch se může dát žmolenka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|20. 10. 2006 13:05
Koláče nejsou tuhé,zato značně mastné.
bramborka
|20. 10. 2006 13:04
Také je znám,ale moc nám nezachutnaly.Až moc křehké spíše drobivé.Dělala jsem je asi 3krát,jestli třeba nedělám někde chybu,ale nakonec jsem se vrátila k osvědčeným receptům.
Blanka
|20. 10. 2006 07:24
Tyto koláčky znám, ale mám v receptu uvedeno ještě 10 kostek cukru, cit. kůru a trošku rumu. Opravdu se nenechávají kynout a jsou dobré.
Miroslava Severová
|20. 10. 2006 06:43
Cukr se opravdu do těsta nedává, je sladká náplň a navrchu žmolenka a nebo se hned po upečení mohou obalit v cukru. Ale to já nedělám, nemáme tak moc sladké rádi. Koláčky nejsou tuhé, ale křehké.
Ivana Přikrylová
|19. 10. 2006 13:13
Cukr se tam nepřidává? Nejsou ty koláče pak tuhé, když se nedají kynout?