kg
maso
hovězí, vepřové, kuřecí nebo krůtí - vhodné k dušení
2
ks
cibule
menší
1
lžíce
mletá paprika
dle chuti
8
ks
pepř celý
kuliček
1
lžička
sůl
tuk
nejlépe sádlo
Postup přípravy receptu
1
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme, pak přidáme na plátky nebo na kostičky pokrájené maso, posolíme, necháme zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme doměkka jednu až dvě hodiny (dle zvoleného druhu masa).
2
Vhodnou přílohou jsou brambory (nejlépe nové) nebo rýže.
3
Takto připravené hovězí maso skvěle chutná např. k dušené kapustě, dušenému zelí nebo ke kedlubnám na smetaně. Stejným způsobem je možno připravit i drůbeží játra.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana z VM
|15. 5. 2006 15:33
Dělávám léta hodně podobně, jenom nedávám celý peř,ale mletý a místo papriky dávám Adžiku, je to perfektní. K tomu buď kapustu nebo mrkev, nebo špenát. Je to dobrota !!
Jana Kutačová
|15. 5. 2006 14:36
Jéé,to je mňam receptík už teď a je fakt,že bych k takovému hovězímu hned udělala špenát a brambor.knedlík..:o))
Pavlína Svitáková
|15. 5. 2006 10:38
Toto dělávám a je to špica.Dělám k tomu cuketu na kyselo(jako brambory), na Slovensku se tomu myslím říká přívarok.K tomu vařené brambory a je to tedy lahůdka.Hlavně použití hovězího masa!!!