• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dobré a zvláštní ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré a zvláštní ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      g ořechy
    • 75
      g strouhanka Prosátá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      lžička kakao
    • amonium Na špičku nože - cukrářské droždí, koupíme v drogerii
  • Kávový krém
    • 5
      lžíce voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička mletá káva
  • Plech
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Vše (včetně celých bílků) vložíme do hrnce a za stálého míchání ohříváme na plotně, až máme mírně tekutou kaši. Na vymazaný plech vysypaný strouhankou (nebo pečící papír) klademe lžičkou malé kopečky těsta - velmi mírně se roztečou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160 °C, až jsou pečené zespoda. Nesmíme je vysušit, musí zůstat i po upečení měkké. Uložíme v suchu.
2
Tak týden před Vánocemi slepujeme kávovým krémem. Na krém svaříme vodu s cukrem, přidáme kávu, necháme vychladnout a pak mírně vlažné přiléváme tenkým pramínkem do našlehaného másla. Pokud vám vadí kávová sedlina, můžete použít instantní kávu - pak stačí půl lžičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:47

    Asi nerozumím na co se ptáte, Marcelo. Recept začíná větou : Vše, včetně celých bílků vložíme do hrnce... a v komentářích je dále upřesněno, že se opravdu nešlehá sníh. Já nevím, jak srozumitelněji napsat, že všechno sesypeme dohromady, zamícháme a dáme na plotnu.

  • marcela otahalova | 17. 11. 2007 10:52

    a kdy se tam pridavaji ty billky a nebo snih zteh bilku dikza radu

  • Hela - | 9. 11. 2007 09:56

    I vy šprýmaři! Ořechy je myšleno nastrouhané (omlouvám se za neobjasnění v receptu) a bílky se myslí nenašlehané, tedy né sníh. A až si to upečete, tak zjistíte, že tam mělo být v závěru připsáno: A pečeme rovnou z několika dávek.

  • Jaňule H. | 8. 11. 2007 15:40

    Předpokládám, že pojmem celé bílky autorka myslí prostě bílky, nikoli sníh z bílků

  • Karel Prokopič | 8. 11. 2007 13:13

    Abychom měli "mírně tekutou kaši", musíme ty ořechy rozemlít nebo rozdrtit. Nebo se mýlím, Helo? A jak vypadá "celý" bílek? Mně se vždycky rozteče...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílek Cukr Kakao Máslo Mletá káva Moučkový cukr Ořechy Strouhanka Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

88
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
83
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
68
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
47
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
46
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact