• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dobré a zvláštní ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré a zvláštní ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      g ořechy
    • 75
      g strouhanka Prosátá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      lžička kakao
    • amonium Na špičku nože - cukrářské droždí, koupíme v drogerii
  • Kávový krém
    • 5
      lžíce voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička mletá káva
  • Plech
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Vše (včetně celých bílků) vložíme do hrnce a za stálého míchání ohříváme na plotně, až máme mírně tekutou kaši. Na vymazaný plech vysypaný strouhankou (nebo pečící papír) klademe lžičkou malé kopečky těsta - velmi mírně se roztečou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160 °C, až jsou pečené zespoda. Nesmíme je vysušit, musí zůstat i po upečení měkké. Uložíme v suchu.
2
Tak týden před Vánocemi slepujeme kávovým krémem. Na krém svaříme vodu s cukrem, přidáme kávu, necháme vychladnout a pak mírně vlažné přiléváme tenkým pramínkem do našlehaného másla. Pokud vám vadí kávová sedlina, můžete použít instantní kávu - pak stačí půl lžičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:47

    Asi nerozumím na co se ptáte, Marcelo. Recept začíná větou : Vše, včetně celých bílků vložíme do hrnce... a v komentářích je dále upřesněno, že se opravdu nešlehá sníh. Já nevím, jak srozumitelněji napsat, že všechno sesypeme dohromady, zamícháme a dáme na plotnu.

  • marcela otahalova | 17. 11. 2007 10:52

    a kdy se tam pridavaji ty billky a nebo snih zteh bilku dikza radu

  • Hela - | 9. 11. 2007 09:56

    I vy šprýmaři! Ořechy je myšleno nastrouhané (omlouvám se za neobjasnění v receptu) a bílky se myslí nenašlehané, tedy né sníh. A až si to upečete, tak zjistíte, že tam mělo být v závěru připsáno: A pečeme rovnou z několika dávek.

  • Jaňule H. | 8. 11. 2007 15:40

    Předpokládám, že pojmem celé bílky autorka myslí prostě bílky, nikoli sníh z bílků

  • Karel Prokopič | 8. 11. 2007 13:13

    Abychom měli "mírně tekutou kaši", musíme ty ořechy rozemlít nebo rozdrtit. Nebo se mýlím, Helo? A jak vypadá "celý" bílek? Mně se vždycky rozteče...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílek Cukr Kakao Máslo Mletá káva Moučkový cukr Ořechy Strouhanka Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
28
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
21
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact