• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dobré a zvláštní ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré a zvláštní ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      g ořechy
    • 75
      g strouhanka Prosátá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      lžička kakao
    • amonium Na špičku nože - cukrářské droždí, koupíme v drogerii
  • Kávový krém
    • 5
      lžíce voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička mletá káva
  • Plech
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Vše (včetně celých bílků) vložíme do hrnce a za stálého míchání ohříváme na plotně, až máme mírně tekutou kaši. Na vymazaný plech vysypaný strouhankou (nebo pečící papír) klademe lžičkou malé kopečky těsta - velmi mírně se roztečou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160 °C, až jsou pečené zespoda. Nesmíme je vysušit, musí zůstat i po upečení měkké. Uložíme v suchu.
2
Tak týden před Vánocemi slepujeme kávovým krémem. Na krém svaříme vodu s cukrem, přidáme kávu, necháme vychladnout a pak mírně vlažné přiléváme tenkým pramínkem do našlehaného másla. Pokud vám vadí kávová sedlina, můžete použít instantní kávu - pak stačí půl lžičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:47

    Asi nerozumím na co se ptáte, Marcelo. Recept začíná větou : Vše, včetně celých bílků vložíme do hrnce... a v komentářích je dále upřesněno, že se opravdu nešlehá sníh. Já nevím, jak srozumitelněji napsat, že všechno sesypeme dohromady, zamícháme a dáme na plotnu.

  • marcela otahalova | 17. 11. 2007 10:52

    a kdy se tam pridavaji ty billky a nebo snih zteh bilku dikza radu

  • Hela - | 9. 11. 2007 09:56

    I vy šprýmaři! Ořechy je myšleno nastrouhané (omlouvám se za neobjasnění v receptu) a bílky se myslí nenašlehané, tedy né sníh. A až si to upečete, tak zjistíte, že tam mělo být v závěru připsáno: A pečeme rovnou z několika dávek.

  • Jaňule H. | 8. 11. 2007 15:40

    Předpokládám, že pojmem celé bílky autorka myslí prostě bílky, nikoli sníh z bílků

  • Karel Prokopič | 8. 11. 2007 13:13

    Abychom měli "mírně tekutou kaši", musíme ty ořechy rozemlít nebo rozdrtit. Nebo se mýlím, Helo? A jak vypadá "celý" bílek? Mně se vždycky rozteče...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílek Cukr Kakao Máslo Mletá káva Moučkový cukr Ořechy Strouhanka Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Salátový dresing

Salátový dresing

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
44
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Pizingerová (53) se změnila k nepoznání: Vendulo, jsi to ty?

Pizingerová (53) se změnila k nepoznání: Vendulo, jsi to ty?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact