Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zasypeme asi 2 lžičkama papriky a rozmícháme.
2
Zalijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Nemusíme dochucovat žádným polévkovým kořením. Polévka je sama o sobě voňavá a zdravá.
Recept na polévku ve mě nebudil velkou důvěru, přiznávám, že to byly komentáře, které mě přesvědčily .-) Ale po uvaření a jemném rozmixování musím napsat, že je to jednoznačně nejlepší zeleninová polévka, co jsem kdy jedla a to jsem polévková!! Je to úžasný jednoduchý, rychlý a vynikající recept. Děkuji! Polévka je jak sen .-) (kromě výše uvedeného jsem přidala česnek, lžíci krupice, hrst zelených fazolek, pažitky, libečku a malinko majoránky)
Polévka je moc dobrá, jen se to nesmí přehnat s paprikou. Také dávám mraženou zeleninu.
Jarka Mastilová
|3. 11. 2008 08:50
Tuto polévku dělám také ze zmražené zeleniny(používám i francouzskou) a na chuti polévky není nic špatného.Nikdy mně nenapadlo dát papriku,takže příště vyzkouším.Recept za 1.
Jolana Christová
|25. 6. 2008 16:16
Je to rychlé a dobré.Uvidíme, co na to "řekne" moje batole:-)
Lucie K.
|19. 11. 2007 21:00
Prave jsem polevku dovarila, pridala jsem brokolici a rapikaty celer. Polevka je vyborna. Diky za recept!
Šárka
|27. 8. 2007 07:03
Polévka je výborná,přidala jsem jen navíc mražený hrášek a opravdu moc dobré.
IVANA
|6. 3. 2007 19:37
JE OPRAVDU DOBRÁ, NA ZÁVĚR JSEM JEŠTĚ PŘIDALA ČESNEK
Věra
|8. 12. 2006 08:14
Přečetla jsem si příspěvky, polévku vyzkoušela a musím napsat, že polévka je vynikající. Přidala jsem ještě trochu pálivé papriky, aby byla pikantní a nemá to chybu. Opravdu jsem nevěřila, že bude tak chutná, když je tak jednoduchá. Děkuji za prima recept p. Jano :-))
Tereza Jarčušková
|21. 11. 2006 14:36
Anonym má asi zlý spánok. Jeden anonym takto řádil okolo 30. 10. Neviem, či ten istý alebo nový. Mimochodom, milý anonym, aj Mražená směs pod svíčkovou je len čistá mrazená zelenina, ako hocijaká iná. Rozdiel medzi nimi je len v zložení, aké druhy obsahuje. A to si ktosi minule pochvaľoval, že prešiel týždeň bez rýpania. Asi to uriekol ))
Maruš
|21. 11. 2006 12:08
Mraženou směs si dělám doma,mám zahrádku a jak dojde tak kupuji.Ale do různých polévek ji dávám běžně,máme ji rádi a nedělám si srandu.Určitě není směs pod svíčkovou,jen pod svíčkovou a má širší využití.
Šárka Tkáčová
|21. 11. 2006 10:25
Tak jak to děvčata a chlapci vidím,přidání nového receptu se asi za chvíli stane hrdinským činem. Anonym řádí jak černá ruka a vypadá to , že zásobu munice dnes vystřeluje v krátkých dávkách.......snad mu brzy dojde.
Di
|21. 11. 2006 09:54
A jakým receptem nás obohatíte Vy, anonyme, když je pro Vás jenom všechno sranda a ani náhodou? Nepřipadají Vám Vaše poznámky tak trochu zbytečné? Nebo nemáte kolem půlnoci co dělat?
Anonym
|20. 11. 2006 22:40
Mražená směs pod svíčkovou a "dobrá polívka"? To si děláte srandu.
Michaela K.
|8. 9. 2006 19:23
ta je prostě super, nemám co dodat. bomba
Hanča
|15. 7. 2006 10:48
Manžel ani já nejsme moc na polévky,ale tato nám velice moc chutnala.A chutnala i našemu 18 měsíčnimu Kubovi.Já jsem přidala vejce a malinko ji zahustila.
Lucie
|12. 5. 2006 09:16
Jsem zvědavá jestli se mi povede budu ji dělat ve škole na známky
MONIKA
|4. 5. 2006 12:28
RYCHLE DOBRE A CHUTNE VYZKOUSEJTE.PRIDALA JSEM I VEJCE.
eva
|16. 3. 2006 10:09
Skutocne je vyborna aj bez roznych dochucovadiel ....vyskusajte...
chemik
|16. 3. 2006 08:38
může být i hrášek nebo fazolky
Jana z VM
|16. 3. 2006 07:24
Tento způsob musím vyzkoušet, já ti dělám trochu jinak, ale zaujalo mě, že i brambory se osmahnou a zasypou paprikou, potom teprve zalijí vroucí vodou(já dávám studenou). To vejce přidám taky. Vyzkouším, napíšu,jak chutnala.
wivi wivi
|15. 3. 2006 18:51
výborný....trošku majoránky a nemá to chybu..ňam
Zdeněk Sýkora
|22. 2. 2006 12:28
Přidal jsem párek a zahustil jsem to moukou,byla z toho t.zv. gulášová