Žloutek utřeme s pomazánkovým máslem a Lučinou, přimícháme na jemno nastrouhaný bílek, na jemno nastrouhaný eidam, nasekanou pažitku a mírně okořeníme kořením Vega (ze zdravé výživy) nebo můžeme použít obyčejnou Vegetu.
2
Pro obměnu je možné zamíchat do pomazánky místo eidamu nastrouhané ředkvičky nebo kousek kedlubny.
Pomazánka nám moc chutnala, musela jsem opakovat :D. Eidam nepoužívám, takže jednou byla s ředkvičkami, jedou s kedlubnou, obojí bylo super. Jen název vajíčková mi přijde trochu zavádějící, když je tam jen jedno vejce :)
Kateřina
|12. 6. 2013 16:12
Výborná pomazánka, není třeba dochucovat kořením ani solit, eidam je dost slaný. Lučina nebyla, i přesto je výborná. :-)
terka
|28. 1. 2013 16:21
možna by to šlo ve škole mame takouvou soutež o nej... pomazadku :-)