Z mléka a kvasnic uděláme kvásek. Vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme teplou vodu. Poté těsto vypracujeme, necháme ho odležet a nakynout. Potom ho rozválíme na igelitu a klademe na plech či formu.
2
Malý protlak smícháme s kečupem, kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek. Touto směsí potíráme těsto a posypeme kořením na pizzu. Pak přidáme pórek, salám, tvrdý sýr, žampiony a znova sypeme kořením. Těsto necháme ještě nakynout a pečeme asi tak 20 minut na 250 °C.
3
Poznámka: Můžeme přidat cokoliv dle vlastní chuti.
Dala jsem nakonec kvasnic půl kostky a asi to bylo akorát. S těstem se mi dobře pracovalo, měla jsem dvě velké kulaté pizzy a 6 lidí mělo dost. Přidala jsem nahoru i nějakou zeleninu a byla dobrá...