plátek
vepřové maso
(naklepaných a nejlépe od včerejška nasolených)
2
ks
cibule
2
stroužek
česnek
1
hrst
sušené houby
2
lžíce
kečup - jemný
sůl
5
ks
pepř mletý
3
ks
nové koření
3
ks
hřebíček
1
ks
bobkový list
grilovací koření
hladká mouka
na zahuštění
voda
na podlití
Postup přípravy receptu
1
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou a ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
2
Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.