Mrkev dělám na kolečka,ale vyzkoušet se má prý všechno ;-) .Dělám na másle a určitě né v půllitru vody.Stačilo pár lžiček a ani cukr jsem nedával,pár kapek citronové šťávy,osolit... .Rychlovka to je určitě ;-) !
MartinV
|8. 2. 2007 12:47
Jiná varianta koření je koriandr, nové koření kardamon; bobkový list, kurkuma, česnek.
Hana Rožníčková
|8. 2. 2007 09:00
Já mrkev ( nakrájenou na kolečka ) dusím na másle spolu s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dle chuti mrkve trošku osolím - na začátku - ona pustí vodu a dle chutě někdy přisladím. A když je měkká, popráším malinko hl. moukou, na zahuštění.
Jana z VM
|8. 2. 2007 07:26
Zkuste přidat rozmačkaný česnek, je to výborné.Ale mrkev nesladím, pouze osolím a kapku opepřím.
Dagi B.
|7. 2. 2007 16:47
Mrkev dusím na másle, přidám trochu vody a tavený sýr. Pokud je potřeba, zahustím pomletými ovesnými vločkami, které nechám v mrkvi jen nabobtnat - nevařím je.
mia
|7. 2. 2007 15:21
já jí rovnou dusím na másle,případně malinko podleju,je to taky šmakézní.zahušťuju hotovou jíškou a pak baštím a baštím
Myš
|7. 2. 2007 11:20
Tak tuhle mrkvišku dělávala moje babička... Ve školní jídelně jsem ji nesnášela, ale doma jsme si několikrát přidávala, budu to muset zkusit... Díky za nápad :-)