Dobrý den, vjak velké formě dort pečete? Já mám formu o průměru 28 cm. Mám použít větší množství surovin?
Korpus byl tuhý a nízký, ale nakonec jsem ho prokrojila, korpus pokropila šťávou z višní, pokladla nasekané rumové višně a na to šlehačku s nastrouhanou čoko. Celý povrch jsem potřela šlehačkou a pokladla celé višně. Výsledek byl překvapivě výborný. A byl taky pro tchýni :-)
Pekla jsem tchýni k narozeninám a měl obrovský úspěch. Mery, taky jsem se bála, co udělá ta rozpuštěná čokoláda, tak jsem si řekla, že ji raději nastrouhám. Ale potom jsem byla líná a rozpustila ji v mikrovlnce a zašlehala a šlo to parádně... Všem moc doporučuji
upekl jsem ho jako svůj první dort, dalo mi to práci, ale myslím, že se povedl, díky
Musím také jen doporučit, recept se osvědčil, je jednoduchý a dort všem moc chutnal. Neměla jsem šlehačku, ale se sladkým tvarohem byl také dobrý. Je dost sytý, tak stačí jen kousek, ale kdo by si krájel malé kousky, když je to tak dobré... ;-) ? Díky!
Katko: pokličku se nenechává, rozdrobí se také. Čokoláda se jednak dává do těsta - to je těch uvedených 120 gramů hořké čokolády a pak čoko poleva nahoru.
Výborný dort,do náplně jsem ještě zamíchala višně naložené v rumu a byl ve stylu Švarcvaldského.Jima
jo a ještě se chci zeptat, jestli hořejšek dortu, tzv. pokličku nechám, tou to pak přiklopím, nebo taky nadrobím? A dyť ta čokoláda se nikam nezašlehává ne? jak píše paní Jana z VM, tou se to jenom poleje ne?
jana Han a co děláte s tím vydlabaným, když dovnitř dáte jen zmrzlinu?
Tak si myslím, že vzít dva kastrolky, do jednoho dát vodu a do druhého čokoládu a sádlo (tak to dělám já) a dát na vařič, občas promíchat, není vůbec žádná práce. Práci si - podle svých zkušeností - představuji úplně jinak.
Čokoláda se dobře rozpoští v mikrovlnce - program rozmražování. S vodní lázní je víc práce.
Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni a potom se zašlehává vlažná, takže nesmi se nechat zase ztuhnout. Nechávám ji ještě ve vodní lázni a potom ji vydělám, promíchám a zašlehám lehce vlažnou.
Nepochopila jsem rozpuštěnou čokoládu. Ta přece brzo ztuhne a budou tam hrudky,nebo ne?
Prosím,neskoušeli ste dort dělat i formami Bake in Fill?Děkuji
Dort je opravdu dobrý. Jako zpestření jsem do směsi dávala banán. Recept se osvědčil. Dík
Tak vydlabany dort je u nas moc oblibeny, hlavne se zmrzlinou. Vydladany dort dam na 1/2 dne do mrazaku a pak diru vyplnim jakoukoli zmrzlinou, nekdy do ni vmicham i ovoce, nekdy orechy, nekdy kousky cokolady, poleji cokoladovou polevou a dam opet zmrazit. 20 minut pred podavanim vyndam z mrazaku a vrsek zdobim slehackou a ovocem. Je to basta.
Lenko tak to mě těší, tady "u nás" v Německu má úspěch taky a je pevnou součástí všech oslav.
Diky za bezvadny recept! Je to zmena od klasickeho dortu. Slehacka ve stredu dortu mu dodava skvelou chut. Dort chutnal i anglickym mlsounum.
Vypadá to fakt bezva, hned si znamenám. Za prvé to není klasický promazávaný dort který dělá každý a za druhé - nevím jak vám - ale já když peču dort jen tak, je krásný a rovný a hladký, zatímco když na tom "záleží", tak se pokaždé vyboulí, roztrná na povrchu apod. a tenhle fígl všechno napraví!