• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Dlabaný narozeninový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dlabaný narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička skořice
    • 100
      g mandle
    • 100
      g strouhanka
    • 3
      lžíce mléko
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, práškem do pečiva a solamylem, posléze mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v dortové formě asi 50 minut na 170 °C. Necháme vychladnout. Poté vydlabeme střed dortu a rozdrobíme do mísy. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a smícháme s drobky. Celou směs pak "natlačíme" zpět do vydlabaného dortu. Nakonec polijeme čokoládou.
3
VARIACE: pod polevu dát ještě vyválenou placku z marcipánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akiki | 20. 1. 2011 12:25

    Dobrý den, vjak velké formě dort pečete? Já mám formu o průměru 28 cm. Mám použít větší množství surovin?

  • Monika Peřichová | 14. 2. 2009 23:29

    Korpus byl tuhý a nízký, ale nakonec jsem ho prokrojila, korpus pokropila šťávou z višní, pokladla nasekané rumové višně a na to šlehačku s nastrouhanou čoko. Celý povrch jsem potřela šlehačkou a pokladla celé višně. Výsledek byl překvapivě výborný. A byl taky pro tchýni :-)

  • Jaňule H. | 13. 2. 2008 12:52

    Pekla jsem tchýni k narozeninám a měl obrovský úspěch. Mery, taky jsem se bála, co udělá ta rozpuštěná čokoláda, tak jsem si řekla, že ji raději nastrouhám. Ale potom jsem byla líná a rozpustila ji v mikrovlnce a zašlehala a šlo to parádně... Všem moc doporučuji

  • tomaass | 25. 10. 2007 16:49

    upekl jsem ho jako svůj první dort, dalo mi to práci, ale myslím, že se povedl, díky

  • Lenka | 27. 6. 2007 15:10

    Musím také jen doporučit, recept se osvědčil, je jednoduchý a dort všem moc chutnal. Neměla jsem šlehačku, ale se sladkým tvarohem byl také dobrý. Je dost sytý, tak stačí jen kousek, ale kdo by si krájel malé kousky, když je to tak dobré... ;-) ? Díky!

  • Barbara | 13. 3. 2007 16:20

    Katko: pokličku se nenechává, rozdrobí se také. Čokoláda se jednak dává do těsta - to je těch uvedených 120 gramů hořké čokolády a pak čoko poleva nahoru.

  • Jitka Malířová | 21. 2. 2007 00:25

    Výborný dort,do náplně jsem ještě zamíchala višně naložené v rumu a byl ve stylu Švarcvaldského.Jima

  • Katka Maršálková | 20. 2. 2007 16:04

    jo a ještě se chci zeptat, jestli hořejšek dortu, tzv. pokličku nechám, tou to pak přiklopím, nebo taky nadrobím? A dyť ta čokoláda se nikam nezašlehává ne? jak píše paní Jana z VM, tou se to jenom poleje ne?

  • Anonym | 20. 2. 2007 16:01

    jana Han a co děláte s tím vydlabaným, když dovnitř dáte jen zmrzlinu?

  • Jana z VM | 21. 3. 2006 06:55

    Tak si myslím, že vzít dva kastrolky, do jednoho dát vodu a do druhého čokoládu a sádlo (tak to dělám já) a dát na vařič, občas promíchat, není vůbec žádná práce. Práci si - podle svých zkušeností - představuji úplně jinak.

  • Monika | 20. 3. 2006 16:10

    Čokoláda se dobře rozpoští v mikrovlnce - program rozmražování. S vodní lázní je víc práce.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 15:57

    Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni a potom se zašlehává vlažná, takže nesmi se nechat zase ztuhnout. Nechávám ji ještě ve vodní lázni a potom ji vydělám, promíchám a zašlehám lehce vlažnou.

  • mery | 19. 3. 2006 08:03

    Nepochopila jsem rozpuštěnou čokoládu. Ta přece brzo ztuhne a budou tam hrudky,nebo ne?

  • Zdena | 14. 2. 2006 11:07

    Prosím,neskoušeli ste dort dělat i formami Bake in Fill?Děkuji

  • Simona | 14. 2. 2006 09:47

    Dort je opravdu dobrý. Jako zpestření jsem do směsi dávala banán. Recept se osvědčil. Dík

  • Jana Han | 15. 9. 2005 10:42

    Tak vydlabany dort je u nas moc oblibeny, hlavne se zmrzlinou. Vydladany dort dam na 1/2 dne do mrazaku a pak diru vyplnim jakoukoli zmrzlinou, nekdy do ni vmicham i ovoce, nekdy orechy, nekdy kousky cokolady, poleji cokoladovou polevou a dam opet zmrazit. 20 minut pred podavanim vyndam z mrazaku a vrsek zdobim slehackou a ovocem. Je to basta.

  • Barbara | 5. 9. 2005 11:39

    Lenko tak to mě těší, tady "u nás" v Německu má úspěch taky a je pevnou součástí všech oslav.

  • Lenka Wyatt | 19. 8. 2005 13:23

    Diky za bezvadny recept! Je to zmena od klasickeho dortu. Slehacka ve stredu dortu mu dodava skvelou chut. Dort chutnal i anglickym mlsounum.

  • Jana Wernischova | 3. 8. 2005 01:16

    Vypadá to fakt bezva, hned si znamenám. Za prvé to není klasický promazávaný dort který dělá každý a za druhé - nevím jak vám - ale já když peču dort jen tak, je krásný a rovný a hladký, zatímco když na tom "záleží", tak se pokaždé vyboulí, roztrná na povrchu apod. a tenhle fígl všechno napraví!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hořká čokoláda Mandle Máslo Mléko Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

listové těsto

listové těsto

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

134
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
108
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
99
Salát z buřtů
Salát z buřtů
63
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
25
Maso tří barev
Maso tří barev

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact