• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Dlabaný narozeninový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dlabaný narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička skořice
    • 100
      g mandle
    • 100
      g strouhanka
    • 3
      lžíce mléko
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, práškem do pečiva a solamylem, posléze mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v dortové formě asi 50 minut na 170 °C. Necháme vychladnout. Poté vydlabeme střed dortu a rozdrobíme do mísy. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a smícháme s drobky. Celou směs pak "natlačíme" zpět do vydlabaného dortu. Nakonec polijeme čokoládou.
3
VARIACE: pod polevu dát ještě vyválenou placku z marcipánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akiki | 20. 1. 2011 12:25

    Dobrý den, vjak velké formě dort pečete? Já mám formu o průměru 28 cm. Mám použít větší množství surovin?

  • Monika Peřichová | 14. 2. 2009 23:29

    Korpus byl tuhý a nízký, ale nakonec jsem ho prokrojila, korpus pokropila šťávou z višní, pokladla nasekané rumové višně a na to šlehačku s nastrouhanou čoko. Celý povrch jsem potřela šlehačkou a pokladla celé višně. Výsledek byl překvapivě výborný. A byl taky pro tchýni :-)

  • Jaňule H. | 13. 2. 2008 12:52

    Pekla jsem tchýni k narozeninám a měl obrovský úspěch. Mery, taky jsem se bála, co udělá ta rozpuštěná čokoláda, tak jsem si řekla, že ji raději nastrouhám. Ale potom jsem byla líná a rozpustila ji v mikrovlnce a zašlehala a šlo to parádně... Všem moc doporučuji

  • tomaass | 25. 10. 2007 16:49

    upekl jsem ho jako svůj první dort, dalo mi to práci, ale myslím, že se povedl, díky

  • Lenka | 27. 6. 2007 15:10

    Musím také jen doporučit, recept se osvědčil, je jednoduchý a dort všem moc chutnal. Neměla jsem šlehačku, ale se sladkým tvarohem byl také dobrý. Je dost sytý, tak stačí jen kousek, ale kdo by si krájel malé kousky, když je to tak dobré... ;-) ? Díky!

  • Barbara | 13. 3. 2007 16:20

    Katko: pokličku se nenechává, rozdrobí se také. Čokoláda se jednak dává do těsta - to je těch uvedených 120 gramů hořké čokolády a pak čoko poleva nahoru.

  • Jitka Malířová | 21. 2. 2007 00:25

    Výborný dort,do náplně jsem ještě zamíchala višně naložené v rumu a byl ve stylu Švarcvaldského.Jima

  • Katka Maršálková | 20. 2. 2007 16:04

    jo a ještě se chci zeptat, jestli hořejšek dortu, tzv. pokličku nechám, tou to pak přiklopím, nebo taky nadrobím? A dyť ta čokoláda se nikam nezašlehává ne? jak píše paní Jana z VM, tou se to jenom poleje ne?

  • Anonym | 20. 2. 2007 16:01

    jana Han a co děláte s tím vydlabaným, když dovnitř dáte jen zmrzlinu?

  • Jana z VM | 21. 3. 2006 06:55

    Tak si myslím, že vzít dva kastrolky, do jednoho dát vodu a do druhého čokoládu a sádlo (tak to dělám já) a dát na vařič, občas promíchat, není vůbec žádná práce. Práci si - podle svých zkušeností - představuji úplně jinak.

  • Monika | 20. 3. 2006 16:10

    Čokoláda se dobře rozpoští v mikrovlnce - program rozmražování. S vodní lázní je víc práce.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 15:57

    Čokoláda se rozpouští ve vodní lázni a potom se zašlehává vlažná, takže nesmi se nechat zase ztuhnout. Nechávám ji ještě ve vodní lázni a potom ji vydělám, promíchám a zašlehám lehce vlažnou.

  • mery | 19. 3. 2006 08:03

    Nepochopila jsem rozpuštěnou čokoládu. Ta přece brzo ztuhne a budou tam hrudky,nebo ne?

  • Zdena | 14. 2. 2006 11:07

    Prosím,neskoušeli ste dort dělat i formami Bake in Fill?Děkuji

  • Simona | 14. 2. 2006 09:47

    Dort je opravdu dobrý. Jako zpestření jsem do směsi dávala banán. Recept se osvědčil. Dík

  • Jana Han | 15. 9. 2005 10:42

    Tak vydlabany dort je u nas moc oblibeny, hlavne se zmrzlinou. Vydladany dort dam na 1/2 dne do mrazaku a pak diru vyplnim jakoukoli zmrzlinou, nekdy do ni vmicham i ovoce, nekdy orechy, nekdy kousky cokolady, poleji cokoladovou polevou a dam opet zmrazit. 20 minut pred podavanim vyndam z mrazaku a vrsek zdobim slehackou a ovocem. Je to basta.

  • Barbara | 5. 9. 2005 11:39

    Lenko tak to mě těší, tady "u nás" v Německu má úspěch taky a je pevnou součástí všech oslav.

  • Lenka Wyatt | 19. 8. 2005 13:23

    Diky za bezvadny recept! Je to zmena od klasickeho dortu. Slehacka ve stredu dortu mu dodava skvelou chut. Dort chutnal i anglickym mlsounum.

  • Jana Wernischova | 3. 8. 2005 01:16

    Vypadá to fakt bezva, hned si znamenám. Za prvé to není klasický promazávaný dort který dělá každý a za druhé - nevím jak vám - ale já když peču dort jen tak, je krásný a rovný a hladký, zatímco když na tom "záleží", tak se pokaždé vyboulí, roztrná na povrchu apod. a tenhle fígl všechno napraví!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hořká čokoláda Mandle Máslo Mléko Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…
20
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Dlabaný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact