Větší brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Připravíme si špenát. Brambory rozkrojíme napůl a vnitřek opatrně vydlabeme. Naplníme uvařeným špenátem, posypeme nastrouhaným sýrem, klademe na plech nebo pekáček vymazaný olejem a dáme do trouby zapéct. Výborné jako příloha ke kuřecímu masu, dá se jíst i samostatně.
Recept se mi zdál zajímavý ale trochu "chudý" tak jsem ho trochu vylepšila: ještě před plněním jsem do špenátu přidala část vydlabaných brambor a zakysanou smetanu. Brambory jsem naplnila a navrch místo obyčejného sýra dala nivu - byla to ňamka.
Anonym
|18. 1. 2008 20:48
bo ještě kósky špeku do teho špenáta
cicolina
|10. 5. 2005 10:13
já bych to klidně přidala do toho špenátu, myslím, že to tam nic nezkazí, nebo to přidat do nějaké pomazánky.
Lucie
|5. 5. 2005 14:03
a co se má udělat s tím zbytek brambor vydlabaným?