• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Divoké závitky v římském hrnci

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Divoké závitky v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg vepřové maso kýta (nebo drůběží plátky)
    • 3
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa menší (lze i větší a starší)
    • šunka nebo anglická slanina
    • vařená vejce lze přidat
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl
    • ocet
    • kečup - jemný
    • okurka
    • hořčice
    • kyselá smetana nebo jogurt (možno vynechat)

Postup přípravy receptu

1
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na robotu. Proložíme divokým kořením a trochu osolíme. Plátky masa naklepeme, potřeme hořčicí a kečupem, položíme na ně plátky třetí cibule, šunky nebo slaniny, popř. kyselé okurky, vařeného vajíčka, jako když děláme španělské ptáčky (podle zvyklostí v rodině volíme náplň) naplněné plátky přeložíme a zajistíme nejlépe bambusovými párátky (ostrá, pevná, přírodní). Závitky položíme na zeleninu, zvenku mírně osolíme, nepodléváme, přikryjeme poklicí a dáme péci na 200 °C do trouby. Pečeme, dokud vše nezměkne (mé troubě to trvalo 1,5 hodiny).
2
Potom podáváme buď přírodní - tj. maso a k tomu plátkovou zeleninu se šťávou, nebo zeleninu rozšťoucháme, event. propasírujeme a zjemníme smetanou nebo jogurtem - omáčka má chuť jako svíčková. První varianta je dle mého názoru dietní (pokud nepoužijeme do závitků slaninu) a dokáže ukojit nezvladatelnou chuť na svíčkovou, nebo na ptáčky, i když je zrovna podle diety nesmíte....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milena kubikova | 11. 11. 2007 21:46

    vyborna zalezitost....nerobila som zavitky, ale kuracie stehna, ktore som pokladla platkami slaniny a tiez som vylozila pekacik....zeleninu som neplatkovala , ale pracne kocockovala .nepridavala som k nej ani smotanu, ani som ju nemixovala. neodhadla som mnozstvo zeleniny, tak som dorobila ako prilohu zemiaky na tymiane. nabuduce zdvojnasom mnozstvo zeleniny a bude to ako samostatna priloha.....skvele jedlo. davam jedna a vdaka za recept...rozhodne ho zaradim do repertoaru.

  • Lucie | 22. 10. 2007 14:16

    Podobně jsme maso "na diviko" dělali vždycky u nás doma,ale buď kuře nebo holoubata. Je to vynikající. U nás se ale na talíři podávala vždy pouze čistá šťáva, bez zeleniny nebo smetany, s houskovým knedlíkem. Já toto jídlo dělávám nyní také, ale šťávu přecedím a mírně jí zahustím kouskem másla prohněteným s hladkou moukou.

  • Jitka Petrásková | 19. 10. 2007 16:03

    Zrovna si lámu hlavu, co dietního uvařit. Skvělá inspirace, troufám si hodnotit i bez vlastního vyzkoušení, tady nemůžeme udělat chybu.

  • Eva Mlýnská | 19. 10. 2007 08:39

    Tohle určitě stojí za vyzkoušení. Jen toho masa to bude chtít trochu víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cuketa Hořčice Kečup - jemný Kyselá smetana Mrkev Nové koření Ocet Okurka Pepř mletý Sůl Šunka Tymián Vařená vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Thajská polévka

Thajská polévka

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Princeznin dort
Princeznin dort
17
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact