Do pánve dáme rozehřát olej (jen pár kapek), přidáme hrst dušené rýže a tři pokrájené žampiony, zdatně orestujeme a přidáme vejce, sůl, pepř a vegetu podle chuti.
2
Těsně ke konci přisypeme jemně strouhaný eidam, zamícháme a podáváme zdobené rajským jablíčkem, okurkou a další různou sezónní zeleninou.
3
Tento pokrm lze dobře využít jako vydatnou snídani a nebo předkrm (při menším poměru surovin).
4
Recept se vám může zdát trochu odpudivý, ale opak je pravdou. Vlastně se jedná tak trochu o míchaná vejce s rýží, žampiony a sýrem. Tato kombinace mě zaujala a tak jí vyzkoušejte, nebudete litovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|17. 7. 2007 13:01
Taky je dobré předem usmažená vejce chvíli smažit s hotovou rýží, ochutit sojovkou, kari kořením a pažitkou. Je to přílohová rýže, ale taky se dá jíst jen se zeleninou samostatně.
Tereza J.
|17. 7. 2007 08:06
Martin, tiež si myslím, že to nie je divnosť, práve naopak, dobré využitie zvyšnej ryže a chutné.
barča
|16. 7. 2007 18:04
Pane Martine, to není divná kominace, tohle si dělám vždy když zbyde rýže, ale vejce dávám na tvrdo a sypu sýrem typu parmezán. Když mám tak přidám třeba olivy.