• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
Napište svůj komentář k receptu

Diplomatické řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Diplomatické řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (a na něj)
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      balíček mandlový pudink
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • jahodová marmeláda
    • 2
      balíček dětské piškoty kulaté
    • černá káva silná
    • amaretto
    • 3
      ks čokoládové kaštany
    • máslo trochu
  • Krém
    • 280
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mandlový pudink s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků (ušlehaný se špetkou soli). Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečicí papír) a v mírné troubě upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou.
2
Piškoty namáčíme do kávy s likérem (likérem nešetřit) a poklademe na piškot.
3
Na krém si připravíme jíšku z 30 g másla a mouky, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Zbytek másla našleháme s cukrem a po částech zašleháváme prochladlou jíškovou kaši. Krém natřeme na piškoty. Celé řezy polijeme opatrně rozpuštěnými Kaštany s máslem. Dáme ztuhnout. Přikryjeme alobalem a uložíme v lednici nejméně na 24 hodin.
4
Čím uleženější, tím lepší. Krájíme nožem namáčeným do horké vody, aby poleva nepopraskala. Také se může použít vanilkový pudink a do kávy rum.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronovo-mangové řezy

Citronovo-mangové řezy

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 12:11

    Tyto řezy mi moc nechutnaly,opravdu jsem čekala,že budou lepší.

  • Jarmila Šteflová | 8. 10. 2007 15:39

    ýborné, už jsem je dělala opakovaně při různých příležitostech a vždy chutnaly.

  • xxx | 29. 6. 2007 09:50

    Čekala jsem od nich více

  • bramborka | 21. 1. 2007 20:34

    Tak to já mám smůlu,3 den totiž už u nás nejsou a tu domácí griotku také nemám!Tak snad někdy...

  • Petra ze SM | 21. 1. 2007 17:53

    Řezy znám a nejlepší jsou 3.den.Ale chci Vám dát tip.Dala jsem jahodový puding a namáčela v kávě s domácí griotkou.A chutnal nám ještě víc.

  • Anna Kuchtová | 16. 12. 2006 18:56

    Jedla jsem řezy u kamarádky, byly výborné! Budu je dělat na vánoce.

  • Katka Maršálková | 3. 11. 2006 11:36

    z kolika gramy másla se mají rozpustit ty ledové kaštany?

  • bramborka | 3. 11. 2006 09:55

    Řezy jsou výborné,rozhodně dávám 1***.Místo Amaretta jsem dala rum a proležet se absolutně nestihly.Byly hned pryč.Určitě zopakuji!Jen mám ještě dotaz na paní Tichou:piškot mi krásně vyběhl,že jsem měla až vrchovatý plech,neťukla jsem s ním ani do něj nepíchala a přesto mi po vyndání z trouby klesl!Většinou se mi to nestává,nevíte kde jsem udělala chybu-pro příště.Nemůže to třeba být pudinkem?

  • Tera | 11. 9. 2006 15:49

    Bylo to skvělé pochutnáníčko. Akorát jsem to trochu přehnala s rumem a vsichni jsme z toho měli takovou dobrou náladu:)

  • Lenka Zavřelová | 21. 6. 2006 16:13

    Ano, řezy jsou na velký plech s vyšším okrajem, já mám 30x40 cm. Jsou moc dobré.

  • Anonym | 18. 6. 2006 15:22

    Prosím, je myslený tento recept - integrencie na celý veľký plech?

  • Katarina | 5. 6. 2006 15:55

    Tak tyhle řezy jsou opravdu výborné, ale musí se opravdu alespoň jeden den rozležet. Chutnaly celé naší rodině:-D

  • Andora | 10. 5. 2006 17:24

    Renčo, ty pudingy jsou určitě v prášku - prostě místo mouky.

  • Renca | 10. 5. 2006 17:05

    Dobry den,mam asi stupidni dotaz,ma ten puding byt uvareny??dekuji

  • Airan | 10. 4. 2006 14:14

    Pardon - lzička:-))

  • Airan | 10. 4. 2006 10:02

    Anonyme, uz jsem rezy delala a jsou vyborne! Nebojte se, tech 30g je jedna vrhovata lzice mouky na 250ml mleka. Kdyz to vyslehate do kremu je to akorat. Je moooc dobre, zazitek pro mlsne jazyky:-)

  • Anonym | 10. 4. 2006 09:48

    Prosím Vás, dajte mi vedieť či je dostatočné množstvo múky 30g na plnku do diplomatických rezou. Nebude plnka riedka? Chcem ich upiecť teraz na Veľkú noc.Ďakujem Vám veľmi pekne a prajem Vám príjemný deň.S pozdravom M. Michalová

  • Anonym | 23. 3. 2006 17:31

    Řezy jsou báječné,výborné,prostě super. Všichni moc a moc chvílili.Dávám velkou 1.

  • Lenka | 29. 1. 2006 20:55

    Tak řezy slavily úspěch. Všem chutnaly,manžel konstatoval,že tento recept si mám napsat.Výborný zákusek,zůstaly ještě 4 kousky.Jenom!

  • Lenka | 28. 1. 2006 13:50

    S těžkým srdcem jsem řezy právě uložila do lednice na 24h.Snad to vydržíme,jsem strašně zvědavá,jaké budou.Zítra příjde návštěva,tak se snad blejsknu.Místo Amaretta jsem dala domácí bezink.likér.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:56

    To já znám jednoho divocha a ten by byl schopen kvůli jednomu kousku řezu, na to jít s mačetou.

  • Jana Tichá | 25. 1. 2006 10:30

    Nebojte, uležejí se. Nejsou nakrájené a manžel by si na krájení horkým nožem netroufl. Přeci by Vám je nerozpraskal :-)))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:23

    Ukladám medzi obľúbené, len neviem, neviem... S tým "čím uleženější, tím lepší" bude asi problém. Manžel má šiesty zmysel na sladké. Nájde, aj keď pri pečení nie je doma a dôkladne vyvetrám.

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 11:09

    Mne se ty rezy taky libi, dekuji za recept:-)

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:05

    Tyhle řezy už jsem jednou dělala a chutnaly manželovi i koleginím v práci:-)

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 09:41

    To vypadá slibně!!Příležitostně zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové kaštany Dětské piškoty Hladká mouka Jahodová marmeláda Mandlový pudink Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

202
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
160
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
103
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku
Dip z tvarohu a máty
Dip z tvarohu a máty
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy
Dipy ke grilovanému masu - z červené…
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané…
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact